Лесно е да се увлечем по идеята за успех. Представяме

...
Лесно е да се увлечем по идеята за успех. Представяме
Коментари Харесай

Вие сте най-големия си враг

Лесно е да се увлечем по концепцията за триумф. Представяме си какъв брой прелестно ще бъде всичко, когато компанията ни се изстреля нагоре, и по какъв начин ще харчим извоюваните пари. Поне това е, което множеството хора признават, че си мислят. Друго ли приказват обаче техните думи и дейности?

Още ли казвате на света, че желаете да сполучите и че се страхувате от неуспеха, а в реалност това, от което се боите, е триумфът? Саботирате ли, без да желаете, възможностите си? Ето няколко признака, които ще ви оказват помощ да си отговорите на тези въпроси:

1. Не променяте нищо.

Дефиницията за полуда е да вършим едно и също още веднъж и още веднъж, очаквайки друг резултат.

Това се случва нормално когато позволим на страха от триумфа да поеме надзор над нас. Всеки ден гледаме по какъв начин компанията ни буксува, само че не изпробваме нови способи и не вкарваме различни практики, които да създадат утрешния ден по-добър.

Често запитвам бизнесмените, които се усещат смазани от бизнеса си: „ Какво направихте през днешния ден, с цел да бъде на следващия ден по-светло? В какви технологии или процеси бихте могли да инвестирате, с цел да върви бизнесът ви по-гладко? “

2. Променяте курса прекомерно внезапно.

За всяка нова самодейност са нужни към 6-9 месеца, преди да сме сигурни дали работи, или не. Трябва да изчакате този интервал да изтече. Не саботирайте личния си триумф, отхвърляйки положителните практики прекомерно рано.

Спряхте ли да посещавате бизнес празненствата още преди да сте заздравили значимите си професионални взаимоотношения? Поддържате ли блога си? Разочаровани ли сте, че никой не споделя изявленията ви в обществените мрежи или че не сте събрали стремежи брой почитатели през седмицата, в която решихте да „ изпробвате Twitter ”?

Всички тези значими действия изискват неизменност, самообладание и централизация. Рядко осъзнаваме какъв брой доста печелим от тях, до момента в който не мине известно време.

3. Не сте си сложили никакви цели.

Важно е да си поставяте цели, с цел да можете да мерите триумфа си и да планирате за бъдещето. Единствено когато компанията ви прескочи някаква летва, бихте могли да разберете, че сте постигнали нещо велико. Чувството на реализация няма да разреши на вас и екипа ви да се откажете прекомерно рано.

Целите ви би трябвало да изискват от вас да полагате старания и да сте дейни през всеки стадий от пътя – да наемате нови чиновници, да въвеждате нови технологии или процеси, да търсите външно финансиране, - с цел да можете сполучливо да управлявате развиващия се бизнес, без той да се трансформира в задължение.

4. Поемате непотребни опасности.

Рискът е желаната от бизнесмените дрога. Вярно е, че в избрани граници той ни е нужен, само че мнозина срутват главния си бизнес, тъй като подхващат прекомерно огромни опасности или залагат златните си кокошки против нещо ново и неизпитано.

Много по-добре е да изпробвате новите идеи със особено заделени за задачата средства и виновни и транспарантни екипи.

Когато рискът е част от цялостния бизнес, нормално е много мъчно да преценим дали той ще донесе сполучлив, или не, а и постоянно има заплаха да завлече цялата ни компания.

Познавайки методите, по които пречите на личния си триумф, ще можете да вземете нужните ограничения, преди да сте навредили съществено на себе си и активността си.

Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР