Лесни за приготвяне и много ефектни - перфектното ястие за

...
Лесни за приготвяне и много ефектни - перфектното ястие за
Коментари Харесай

Рулца от пилешки гърди

Лесни за подготвяне и доста ефектни - съвършеното ядене за всевъзможен мотив

Необходими Продукти

● пилешки гърди - 500 г
● зехтин - 150 мл
● гъби - 200 г
● масло - 50 г
● сол
● пипер - черен, бял и зелен

за соса


● готварска сметана - 200 мл
● кашкавал - 100 г
● топено сирене - 50 - 70 г

Начин на подготвяне

Пилешките гърди, в случай че са огромно парче, вид пеперуда се разрязват на две, а по-късно всяка половина може да се сцепи да стане по-голямо и фино парче. Всяка половина се натърква със зехтин и се овкусява със сол и микса от пипери, като подправките се втриват хубаво в месото.

Гърдите се оставят встрани и в добре загрят тиган се разтопява маслото. Гъбите се нарязват на дребни части и се прибавят към маслото в тигана, когато загрее.

Те също се овкусяват със сол и пиперите. Когато се задушат хубаво се поставя от тях върху пилешките гърди и се завиват като вретено. Подреждат се в йенска тавичка поливат се леко със зехтин и се покриват с похлупак.

Пекат се до подготвеност на пилешките гърди, а когато са подготвени се изваждат и се запичат на скара за към една минута от всяка страна, едвам поемат аромата на скара.

Докато се пекат рулцата в тенджера се налива готварската сметана да се затопли. През това време се настъргва кашкавалът и се нарязва на части топеното сирене.

Когато е подготвена сметаната се прибавят кашкавалът и сиренето. Бърка се до разтопяване и хомогенизиране на сместа и сосът е подготвен. Рулцата се подреждат в паница и се поливат със соса. Сервират се топли.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР