Лесната победа на Ливърпул в Лига Европа над Спарта Прага

...
Лесната победа на Ливърпул в Лига Европа над Спарта Прага
Коментари Харесай

Клоп след боя над Спарта: Запазихме сили за Юнайтед

Лесната победа на Ливърпул в Лига Европа над Спарта Прага разреши на мърсисайдци да запазят сили за четвъртфинала за ФА Къп против Манчестър Юнайтед този уикенд, сподели мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп.

" Червените " завоюваха с 5:1 като посетител преди седмица, а на реванша нощес поведе с 4:0 след 14 минути, като завоюва с 6:1 и се класира напред с общ резултат 11:2.

" Поведохме с 4:0 и в този миг е обикновено да понижим оборотите. Нямаше да пусна Андрю Робъртсън като централен халф, в случай че е 0:0 или губим с 0:2 ", сподели Клоп на конференция преди мача в неделя.

" Наистина е необичайно, не можеш да повярваш, че водиш с 4:1 на полувремето и с общ резултат 9:2, тъй че даже и най-големият черноглед не би си помислил, че няма да се класираме за идващия кръг ", сподели Клоп.

Ибрахима Конате пропусна мача в четвъртък и равенството с Манчестър Сити предишния уикенд заради травма в бедрото, а Клоп ще изчака и утрешната подготовка, като се надява бранителят да се възвърне в точния момент.

Боби Кларк напусна с травма рещу Спарта, само че Клоп чака полузащитникът да е на линия против Юнайтед и е доста удовлетворен от напредъка на Мохамед Салах след скорошното му завръщане от травма. Салах вкара в четвъртък в първия си мач като титуляр за клуба, откогато се завърна контузен от Купата на африканските народи през януари, и в този момент се изправя против обичания си конкурент, с 12 гола в 13 мача против Юнайтед.

" Мо несъмнено е подготвен ", сподели Клоп.

" За какъв брой гола асистира нощес? Изключително. Странна игра през второто полувреме, желаех да го извадя, само че не беше допустимо заради обстановката на Боби. Мо е чиста класа ", сподели още Клоп.
 Ливърпул попиля Спарта (Прага)
Ливърпул попиля Спарта (Прага)

Англичаните не престават по график в Лига Европа
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР