Лещата е много популярно ядене у нас – било то

...
Лещата е много популярно ядене у нас – било то
Коментари Харесай

Как лесно да си направим крем супа от червена леща (Видео)

Лещата е доста известно ястие у нас – било то като чорба или яхния. Днес ви представяме една по-нестандартна рецепта за крем чорба от алена леща.

Продуктите, които ще са ни нужни, са:
✔️ 250 грама алена леща,
✔️ 2 моркова,
✔️ 1 глава остарял лук,
✔️ няколко скилидки чесън,
✔️ към 330 грама джинджифил,
✔️ 400 мл кокосово мляко, вода и лой.

Започваме като си обелим лука и моркова и ги накълцаме на кубчета. Джинджифилът също се наситнява, както и чесънът. След това загряваме малко лой в тенджера и слагаме нарязаните артикули, посоляваме ги и сипваме малко вода.

Захлупваме с похлупак, с цел да се задушат. След няколко минути прибавяме черен пипер към задушаващите се съставки. Ако обичате по-пикантни ястия може да добавите и къри, което се отива с лещата и придава язвителен усет.

Сипваме още към чаена чаша вода и прибавяме лещата. След това прибавяме още вода, захлупваме и оставяме да поври за десетина минути. Когато те изтекат, пасираме благодарение на кухненски апарат за пасиране и по време на пасирането прибавяме и кокосовото мляко.

Последното, което би трябвало да създадем е да я кипнем още един път. След това сервираме, като можем да украсим готовата крем чорба от алена леща със сирене или кашкавал.

Добър вкус!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР