Лещата е богата на протеини. Изчислено е, че в една

...
Лещата е богата на протеини. Изчислено е, че в една
Коментари Харесай

Защо лещата е полезна и как да отслабваме с нея?

Лещата е богата на протеини. Изчислено е, че в една порция от нея се съдържа същото количество протеин, както и в порция месо. Сложните въглехидрати, минералните соли и растителни нишки в лещата я вършат извънредно потребна за здравето ни.

Тя е значим източник на белтъчини. В кулинарията на някои азиатски нации лещата служи за сурогат на месoто, житните култури и даже хляба. Тя има необятно разпространяване даже и в националната медицина. В предишното лещата е служила като естествен антидепресант, сходно на шоколада, заради свойството й да повдига тонуса в тялото. Растението даже е за предпочитане с тази си дарба пред шоколада, тъй като към лещата човек не може да се пристрасти, тя не повдига равнището на захарта и от нея не се пълнее.

Лещата има висока хранителна стойност и може със относително малко количество да засити организма. Има високо наличие на витамини от групи В и С. В една порция леща организмът си набира 90 % от нужния дневен банкет на фолиева киселина. Ниското наличие на мазнини прави лещата отличен диетичен артикул.

В състава й влизат диетични фибри. Разтворимите нишки са потребни за поддържане на чревната микрофлора, като профилактика против разнообразни болести (включително и онкологични). Поради изумителното си влияние върху храносмилателната и отделителна система лещата се предлага и като мощно средство за намаляване. Представяме ви ефикасна диета с леща, от която можете да свалите сред 3 и 7 кг.

 салата с леща

Първия ден закусете с 250 мл мляко с мюсли. На обяд хапнете вегетарианска чорба от леща (не повече от 300 г). За вечеря хапнете 150 г риба на пара и 50 г леща.

Вторият ден да стартира със 150 йогурт. Обядвайте с 200 г леща, запечена с ориз. Вечеряйте със 150 г зелена салата и 100 грама яхния от леща.

Последният ден от диета дано стартира с три печени ябълки и една чаена лъжица мед. На обяд хапнете 150 грама яхния от леща. За вечеря - салата от краставици, чушки и домати със зехтин, а порцията би трябвало да е 200 г.

Ако решите да се поставите на подобен хранителен режим, би трябвало да знаете, че до момента в който трае, би трябвало да пиете задоволително количество вода, несилен черен чай или зелен без захар. Продължителността на диетата да не е повече от седем дни, само че курсът може да се повтаря няколко пъти в годината.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР