Леонид Волков, близък съратник и главен стратег на покойния руски

...
Леонид Волков, близък съратник и главен стратег на покойния руски
Коментари Харесай

Руски опозиционер бе атакуван с нож в Литва

Леонид Волков, непосредствен сподвижник и основен пълководец на починалия съветски опозиционен водач Алексей Навални, упрекна " доближените " на съветския президент Владимир Путин, че стоят зад бруталното нахлуване, вследствие на което той беше настанен в болница в столицата на Литва. Волков е отговарял за районните офиси и предизборните акции на Навални. В своя Телеграм канал той даде обещание " да не се предава ". Полицията заяви, че нападател е атакувал Волков във вторник, когато той дошъл с кола в дома си във Вилнюс, където живее в заточение. Нападателят счупил едно от стъклата на колата му, пръснал сълзотворен газ в очите му и го блъснал с чук. В резултат на това той е със счупена ръка " и към този момент не може да върви. Полицията е почнала наказателно следствие. "  
Боли ме когато вървя, само че лекарите споделят, че няма строшаване. Счупиха ми ръката. Но, вижте, това не е огромен проблем. Важното е, че ще продължим да работим и няма да се откажем.
Леонид Волков - сподвижник на Алексей Навални

Междувременно Украйна нанесе удари по съветски петролни рафинерии. Взривовете са провокирали пожар в най-голямата рафинерия на " Роснефт ". Заради офанзивата цените на петрола са се повишили с 2 % поради опасенията за спиране на доставките. Според президента Владимир Путин нападенията са опит да бъдат нарушени президентските избори в страната му тази седмица. Русия и Украйна употребяват безпилотни самолети за нанасяне на удари по сериозна инфраструктура, военни обекти и концентриране на войски в траялата повече от две години война, като през последните месеци Киев ускори офанзивите против съветски рафинерии и енергийни уреди.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР