Лена Бориславова, която е част от Изпълнителния съвет на Продължаваме

...
Лена Бориславова, която е част от Изпълнителния съвет на Продължаваме
Коментари Харесай

Лена с разкритие за втория ден на кабинета Петков

Лена Бориславова, която е част от Изпълнителния съвет на „ Продължаваме промяната “, разяснява тематиката за насилието против дами и промените в Наказателния кодекс в „ Тази заран “.

-->
„ Всяка трета жена да бъде обект на домашно принуждение – вербално или физически, е доста тежка диагноза за общество, което по този начин или другояче е извънредно разграничено. Отговорът на всички беше извънредно индикативен, че такава свирепост с експанзия, с оскърбление към друго човешко създание, би трябвало да е безусловно неприемлива. Изключително тъжно и обезсърчаващо, че такива случаи се случват към момента и че те не са изключение “, сподели тя пред бТВ.

Според Бориславова реакцията на гражданското общество е посочила доза вяра, защото „ рядко се случва толкоз безапелационно и еднопосочно да излезе цяло общество и да каже: „ Това не би трябвало да се случва повече “.

„ Никоя партия, с изключение на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ), не беше подготвена да гласоподава измененията за „ интимната връзка “, сподели тя. И описа история от втория ден на кабинета „ Петков “.

„ На втория ден отидох на среща за разработване на измененията за отбрана на домашното принуждение. Това, което ме шокира тогава е, че тази работна група от две години търсеше пол поддръжка и парламентарно болшинство, с цел да може тези промени да излязат напред.

Най-трудно беше да се откри парламентарно болшинство, което да не го е боязън, че ще го обвинят неговите гласоподаватели, че пази „ нетрадиционна полезност “.

Днес е значим моментът, че под публичната сила и яд тези страхове отстъпват на назад във времето.

Отговорни сме всички ние, че не сме съумели да убедим хората, че би трябвало да поддържат тези промени. Дори и аз като член на Политическа партия съм отговорна.

Нито една партия не беше подготвена да гласоподава измененията за интимната връзка без „ Продължаваме промяната - Демократична България “ (ПП-ДБ) “, съобщи Бориславова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР