Лекция на тема Мониторинг на отпадъците по българското черноморско крайбрежие

...
Лекция на тема Мониторинг на отпадъците по българското черноморско крайбрежие
Коментари Харесай

Кандидат-депутати ще питат океанолозите на БАН за насоки как да се спре замърсяването

Лекция на тематика „ Мониторинг на отпадъците по българското черноморско крайбрежие и вливащите се реки “, част от екологичен семинар „ Опазване на водните запаси на рибарските територии – устойчиви екологични решения и практики “, се състоя във Варна.

Тя беше посетена от претендентите за народни представители от ГЕРБ Красен Кралев и Павел Христов.

„ Мисля, че проблемите, свързани с екологията, би трябвало да залегнат в управническата стратегия на всяка една политическа мощ “, разяснява Кралев в профила си във Facebook.

„ Представеният снимков материал на изпълнените с отпадък морско и речни дъна, корита на реки и плажове на Черно море – като обобщаващи казуса образци в презентацията на Радослава Беков (ИО на БАН), затвърдиха визията ми, че оправянето с екологичните проблеми, разследване на човешката интервенция, не би трябвало да бъде просто политика, а метод на живот на всеки един от нас. По време на полемиката изразихме безапелационна подготвеност да спомагаме за намирането на политическа поддръжка за всяко рационално предложение за законодателни промени, касаещи превъзмогване на екологичните проблеми. В идните седмици ще потърсим среща с Института по океанология, с цел да обсъдим тематики, по които можем да бъдем потребни с активността си в идващото Народно заседание “, заяви Красен Кралев.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР