Лекарства има и няма причини за паника. Това увери в

...
Лекарства има и няма причини за паника. Това увери в
Коментари Харесай

Здравният министър с извънреден брифинг за кризата с лекарствата, "зелените коридори" и бъбречните трансплантации ВИДЕО

Лекарства има и няма аргументи за суматоха. Това увери в изключителна конференция здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Той още веднъж насочи апел:

"Моля хората да не се презапасяват с лекарства, просто сега очевидно ги води някакъв вид терзание или по-скоро суматоха, която не е потребно в този миг.
Прокуратурата ревизира аптечната мрежа поради подозрения за реекспорт от страна на някои компании.

Водих диалози с лекари и компании, които доставят медикаменти, казусът тук-там е чисто логистичен, лечебните заведения ще бъдат снабдени с медикаменти в най-скоро време, дори бих споделил при започване на утрешния ден. "

"Идеята е да получим оптимален медицински резултат. Днес организирахме доста диалози и с представители на асоциациите на магазините и за тях този час, който сложихме следобяд, е също добър, има и възрастни, които вървят на работа и по този начин ще им е по-удобно.

От асоциацията на магазините ми споделиха, че те са извънредно дисциплинирани и съблюдават прецизно напътствията.

Искаме да са два коридорите, тъй като има разнообразни характерности при възрастните, тъй като някои вървят на работа, други не.

Казах, че ще следим по какъв начин стоят нещата и в случай че има дискомфорт, ще ги променим, през днешния ден го направихме.

Това, което ме увериха от представителите на асоциацията на магазините е, че доста дребен е процентът на хората, които не съблюдават тези коридори.

Здравният министър разкри и каква е обстановката към абсурда с отделението за бъбречни трансплантации в "Александровска болница ", където се стигна до оставки на завеждащия и екипа.

"Запознат съм с този развой, обвързван със абсурда в "Александровска болница " и оставката на отделението за трансплантации.

Ситуацията е следната - целият указател на бъбречно трансплантираните е изместен в клиниката по нефрология, която се намира на арката и там е най-безопасно, тъй като няма да има разбъркване на пациенти с коронавирус.

В болничното заведение ще се лекуват единствено пациенти с коронавирус. Да останеш там, би било извънредно рисково за пациенти с трансплантации за техния живот и здраве.

От инспекцията ми стана ясно, че е имало отвращение от управлението на клиниката да се реалокира на новото място.

Като доктор не мога да схвана по какъв начин сътрудник може да упорства да задържи пациентите си на място, което е рисково за техните живот и здраве. За мен по-става въпрос за персонални претекстове.

В момента протоколите за медикаменти на тези пациенти са удължени, мястото е забелязано, изискванията, битово, са доста положителни, клиниката е след главен ремонт. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР