Лекарите свързани с опозицията в Судан съобщиха, че около 40

...
Лекарите свързани с опозицията в Судан съобщиха, че около 40
Коментари Харесай

Тела на демонстранти бяха извадени от река Нил в Судан

Лекарите свързани с опозицията в Судан оповестиха, че към 40 тела са били извадени от река Нил, откакто в понеделник силите на реда със мощ се пробваха да разпилян мирният митинг пред щабквартирата на военните в столицата Хартум. Съобщава се че паравоенни групи са атакували цивилни. Суданският ръководещ временен боен съвет даде обещание да проверява случая.


Жителите на Хартум споделиха пред Би Би Си, че живеят в боязън от членовете на „ Силите за бърза поддръжка ”, които вилнеят по улицата.

„ 40 тела на нашите благородни мъченици бяха извадени от река Нил през вчерашния ден ”, заяви Централният комитет на лекарите в Судан.

Те оповестяват, че общият брой на починалите все още е 100 индивида.

Управляващите са изправени пред интернационално наказание поради офанзивата.

Опитът на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да осъди дейностите на Судан бе блокиран през вчерашния ден от Китай и Русия.

Демонстрантите окупираха площада пред военната щабквартира на 6 април, преди президентът на страната Омар ал-Башир да напусне след 30 години ръководство.

Представители на стачкуващите преговаряха с военното държавно управление, което се съгласи за тригодишен временен мандат, който да приключи с избори.

Но в понеделник силите на реда нападнаха площада, с цел да разпилян протестиращите.
 Над 30 души са убити, откакто армията в Судан разпръсна седяща стачка в Хартум Над 30 души са убити, откакто армията в Судан разпръсна седяща стачка в Хартум
Повече от 30 души са били убити, а стотици са ранени, откакто армията в Судан разпръсна принудително седящата стачка на протестиращи жители в стол...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР