Лекарите са установили, че през миналата година около 740 000

...
Лекарите са установили, че през миналата година около 740 000
Коментари Харесай

Алкохолът увеличава риска от смъртност при една от най-коварните болести

Лекарите са открили, че през предходната година към 740 000 души са умряли от злокачествени тумори, които са се развили заради корист с алкохол. Повече от 75% от тях са мъже, пишат учените в списание Lancet Oncology.

" Нашите наблюдения демонстрират, че пиенето даже на умерени количества алкохол доста усилва честотата на туморите. С това събитие може да се преборим, като се създадат дребни промени в обществените практики на пиянство ", съобщи Хариет Рамгей, съавтор на проучването и откривател в Международната изследователска организация за рака във Франция.
 Усетите ли тази болежка - получавате инфаркт Усетите ли тази болежка - получавате инфаркт
Някои хора излишно пренебрегват неочакваната болежка в гърдите, тъй като тя може да е симптом на инфаркт, оповестява уеб страницата на British Heart Fou...

Рамгей и сътрудниците й са проучили до каква степен злоупотребата с алкохол изостря смъртността от рака на международно равнище. Изчисленията им демонстрират, че почти 4% от общия брой смъртни случаи от рак, което се равнява на 740 хиляди смъртни случая на пациенти, са предизвикани от корист с алкохол. Повече от половината от тях са свързани с три типа злокачествени тумори - рак на хранопровода, на черния дроб и на гърдата.

По-голямата част от смъртните случаи на пациентите са свързани с тежки случаи на алкохолизъм и постоянното потребление на безразсъдно огромни количества алкохолни питиета, само че към 14% от смъртните случаи се дължат на умерени и леки форми на консумация на алкохол. Това, съгласно Рамгей и нейните сътрудници, още един път демонстрира, че даже дребните дози алкохол са рискови за човешкото здраве.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР