Лекарите изброиха най-вредните храни на масата и в хладилника, които

...
Лекарите изброиха най-вредните храни на масата и в хладилника, които
Коментари Харесай

Лекар направи списък с най-вредните за сърцето храни

Лекарите изброиха най-вредните храни на масата и в хладилника, които се предлагат да бъдат изоставени преди всичко.
Зухра Павлова, ендокринолог от клиниката на Московския държавен университет, лекар на медицинските науки, изрази позицията си.
" Напълно бих се отказала от подобен развой на готвене, какъвто е пърженето. А също и от захарта, редуциран до най-малко алкохол, несъмнено, не би трябвало и да пушите. Препоръчително е да не пиете сокове, сода. Извадете саламите от хладилника си. Аз персонално не си припомням по кое време последно ядох наденица. Има страховит метод да се храните- изпечете парче месо, нарежете го и хапвайте. По-добро е от всяка наденица. Вкусно е, здравословно и засищащо ", споделя лекарката.
Важно е и по какъв начин се храните. В допълнение към старателното дъвчене на храната се предлага да не се разсейвате с нищо по време на хранене.
" Не ми харесва и историята, когато хората гледат телевизия и ядат нещо. Човек, който гледа и яде нещо, не схваща какво яде, какъв брой яде и губи най-важното - прочувственият съставен елемент на насищането ", означи ендокринологът.
Според претендента на медицинските науки Анна Кореневич, първият артикул, който би трябвало да бъде отстранен от диетата, с цел да се поддържа здравето на сърцето и кръвоносните съдове, е захарта. И въпросът е освен в затлъстяването, само че и в развиването на атеросклероза, появяването на рискови съдови патологии и други болести.
„ Първият и главен най-вреден артикул, който може да звучи доста ненадейно за множеството хора, не е свинското, не е сланината, не е някакво тлъсто месо, а е захарта “, посочи експертът в Telegram, като акцентира, че „ сладкишите са с висок гликемичен показател ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР