Лекари във Финландия попаднаха на транссексуален мъж, който износва дете,

...
Лекари във Финландия попаднаха на транссексуален мъж, който износва дете,
Коментари Харесай

Финландец забременя след смяна на пола


Лекари във Финландия попаднаха на транссексуален мъж, който износва дете, заяви телевизия Yle.

На времето той се е появил на бял свят като жена. Неотдавна се подложил на интервенция за промяна на пола и през 2016 години получи документи за мъж. След това транссексуалът прекъсна хормоналната терапия след интервенцията за промяната на пола, тъй като желаел да забременее.

Бременният мъж и неговият сътрудник настояват, че бременността минава добре. Съществува обаче проблем с неговата идентификация в компютърните стратегии употребявани от лекарите – те не разпознават обстановката, при която бременността се развива у лице с мъжки идентификационен номер. Заради това двойката се сблъсква с бюрократични компликации.

Служител на организацията за отбрана правата на малцинствата Seta, която се занимава с въпроси на транссексуалността, счита, че това може да не е първия случая на мъжка бременност във Финландия. "Теоретично в случай че биологична жена си сменя пола на мъжки посредством интервенция, то след интервенцията може да се направи спиране в хормоналната терапия и да съдебна експертиза износи детето. Възможно е някой друга двойка към този момент да е прибягвала до този способ “, означиха в организацията.

По-рано тази година британецът Хайдън Крос, който смени пола си от женски на мъжки, разгласи, че е бременен – това е първият сходен случай в страната. Той си смени пола на 17-годишна възраст. В продължение на три години той вземал нужните хормонални препарати и впоседствие си извади паспорт, където е записана новата му полова принадлежност. Но по-късно Крос реши да забави процеса на промяна на пола, тъй като осъзнал, че желал да има дете. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР