Лекари в Англия отново напуснаха работа, тъй като спорът за заплащане с правителството на Обединеното кралство не показва напредък

...
Десетки хиляди лекари в Англия напуснаха работа за още четири
Коментари Харесай

Десетки хиляди лекари в Англия напуснаха работа за още четири дни , с нарастващи опасения, че горчивият им спор за заплащане с британското правителство ще се проточи през зимата

От PAN PYLAS Associated Press, 11 август 2023 г., 6:42 AMA Австралия“, каза Манираджан, който е бил младши лекар от три години.

От своя страна правителството настоява, че предложението му за заплащане е справедливо и че посрещането на търсенето на заплащане би подтикнало допълнително инфлацията в Обединеното кралство.

„Ние като правителство трябва да носим отговорност за уреждането на заплатите, които даваме, и се вслушахме в Независимия орган за преглед на заплатите“, каза министърът на финансите Джон Глен пред Sky News.

Подобно на други нации в Европа, Обединеното кралство е изправено пред разрушителни стачки, тъй като работниците, от учители до машинисти и медицински сестри, настояват за заплащане, което е в крак с рязкото увеличение на потребителските цени.< /p>

Миналия месец правителството обяви увеличения на заплатите на милиони работници в публичния сектор, включително учители, които бяха една група, решила да отмени своите стачни действия в резултат на направена оферта — 6,5% в техния случай.

Младшите лекари не са единствената група в NHS, която е в спор с правителството относно заплащането. Рентгенографи и старши лекари, известни като консултанти, също напуснаха работа наскоро, въпреки че медицинските сестри прекратиха стачните си действия, след като гласуването на членовете не събра необходимия брой гласове, за да подкрепи ново напускане.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР