Лекари спасиха родилка и бебето й в болничен коридор в

...
Лекари спасиха родилка и бебето й в болничен коридор в
Коментари Харесай

Д-р Плачкова, която спаси новородено в болничен коридор: Взех решението за секунда

Лекари избавиха родилка и бебето й в болничен кулоар в Сливен. Жената идва в болничното заведение с разобличаване и без сърдечна активност на детето - сред живота и гибелта. 

Раждането е почнало още от коридора, където е била докарана 26-годишната жена, споделя Нова тв.

Седалищното раждане е призрачен сън за всеки доктор. Стремежът е да не се позволява. 

Бебето е било излязло съвсем до раменете, когато на помощ на родилката идва д-р Стефка Плачкова.

Бебето беше родено до раменете без данни за сърдечна активност. Решението трябваше да се вземе за секунда и го взех, споделя лекарят. 

Д-р Петков, детски доктор, с който бях на промяна, незабавно сигнализира родилна зала и неонатологията, че седалищно раждане, което е почнало още в колата на дамата, ще приключи на територията на Спешно поделение. Аз през това време направих нужните акушерски операции, с цел да се изроди главичката, да се извади пъпната шнур и да стартира възобновяване на сърдечната активност, изясни тя. 



Понеже раждането е станало в кола, хората са тръгнали от Ямбол за Сливен, не знаех по кое време тъкмо пъпната шнур е била притисната поради ситуацията на детето. Така че решението беше взето за секунди, описа лекарят.

Знаех, че сътрудниците от гинекология ще съумеят да слязат в Спешното поделение до две-три минути. Но аз взех решение да работя незабавно, тъй като за тези минути детето трябваше да бъде родено. Затова взех решение и да поема тази отговорност, изясни тя. 

Когато сътрудниците дойдоха, детето беше родено, направих му масаж на сърце и то простена. Дадох в ръцете на детския доктор, който продължи възобновяване на бебето. През това време пристигнаха акушерите, описа лекарят. 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР