Лек при кожни проблеми с жълт кантарион Това средство е

...
Лек при кожни проблеми с жълт кантарион Това средство е
Коментари Харесай

Масло от жълт кантарион и неговите полезни свойства

Лек при кожни проблеми с жълт кантарион

Това средство е елементарно за подготвяне и е доста на ниска цена. Помага при изгаряния, бръчки, дискова херния, стомашни разстройства.

Когато билката изсъхне на течение и получи прелестен червен цвят, се накисва в буркан със зехтин за 40 дни, за предпочитане на слънчево място. Прецежда се и е готово за приложимост. Ако се смеси с мед, това масло е отлично за детоксикация на целия организъм.

Използвам главно акациев мед, затоплям го при доста ниска температура, с цел да стане течен, и по-късно го разбърквам с масло от жълт кантарион (1:1). Разбъркайте добре сместа и е подготвена за приложимост, по една лъжица заран и вечер.

Това домашно лекарство, като се изключи че укрепва имунитета, усъвършенства кръвообращението, отстранява умората.

Помага при бодърствуване, стомашни проблеми и стомашни болки.

Маслото от жълт кантарион от дълго време е ценено като антивирусно, антибактериално и антимикробно лекарство, което лекува най-вече кожни проблеми: изгаряния, порязвания, язви, акне, белези, само че също и разширени вени, хемороиди, ревматизъм, възпалени нерви и мускули.

Помага при възпаления на яйчниците, кисти, вагинални инфекции, белези, стрии и акне.

Предупреждение: Когато употребявате какъвто и да е препарат от жълт кантарион, масло, смес или чай, не би трябвало да стоите дълго на слънце, тъй като кожата става свръхчувствителна към слънчевите лъчи.

Необходими съставки:
свежи цветове жълт кантарион и зехтин

Приготвяне:
Измийте цветовете жълт кантарион в студена чиста вода и ги оставете да изсъхнат за един ден. Нарежете ги на ситно и ги поставете в стъклен буркан.

Залейте със зехтин, едвам покрие билката. Затворете добре буркана и го оставете на слънце – за външна приложимост или на топло, само че на сянка за перорално приложение. Бурканът би трябвало да престои към 40 дни, само че би трябвало да се разклаща по малко всеки ден.

След месец може да забележите, че маслото е трансформирало цвета си и е станало алено. Това е знак, че дейните съставки на билката са минали в маслото. След 40 дни го прецедете в по-малки бутилки (за предпочитане тъмни или ги увийте в алуминиево фолио), които можете да съхранявате на мрачно и студено, само че най-добре е в хладилника.

Употреба: използвайте в границите на една година. Важно е да знаете, че жълтият кантарион е фототоксичен, което значи, че след нанасянето му върху кожата не би трябвало да се излагате на слънце, тъй като може да се образуват тъмни петна.

Ако, обаче, инцидентно изгорите, можете да нанесете тъничък пласт и да не излизате още веднъж на слънце.

Перорално приложение: една чаена лъжичка масло, три до пет пъти дневно за всички възпаления на лигавицата на храносмилателния тракт.

Чай: залейте две огромни лъжици листа и цвят с 800 мл вряла вода. Оставете покрито за 10 минути. Прецедете 200 мл чай и пийте на глътки за 15 минути, без мед или захар. Оставете остатъка от чая с утайката и пийте, колкото е належащо денем.

Вижте още: Как да избегнете хроничното инфектиране?

Пие се при пневмония, гастрит, анемия, нервно напрежение, главоболие, чернодробни болести, жълтеница, чревни язви. Терапията с чай трае от 4 до 6 седмици при инфектиране на шийката на матката, при изискване че се пият повече от 800 мл чай от жълт кантарион на ден.

Споделете тази рецепта за лек при кожни проблеми!

Бъдете здрави!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР