Легендите за лоялността на кучетата са известни на всички, но

...
Легендите за лоялността на кучетата са известни на всички, но
Коментари Харесай

Куче чака вече година стопанина си пред портите на болницата, където го вижда за последно.

Легендите за лоялността на кучетата са известни на всички, само че историята, която се разиграва в съветския град Кемерово, надвишава елементарното.

Откакто стопанинът на лоялното куче си отива от вируса по време на пандемията в локална болница преди година и половина, кучето неуморно се връща към същите тези стълби на входа на лечебното заведение.

Охраната на болничното заведение отбелязва, че след гибелта на притежателя на кучето доброволци са го хванали. Поставили му чип и го прибрали в подслон. Кучето обаче намерило метод да се върне назад там, на стълбите, където вижда за последно своя обичан човек.

„ Това куче не демонстрира експанзия, съблюдава отдалеченост от хората и не се отдалечава от постройката на болничното заведение. Беше явно, че е бил добре поддържан; не наподобява на бездомниче. Опитах се да го отведа, само че той не ми разреши ”, споделя един от жителите на града.

Съчувствайки на четириногия жител, чиновниците на лечебното заведение вземат решение да построят дребна колибка за него близо до болничното заведение. Кучето от време на време прекарвало време в това леговище, само че непроменяемо се прибирало в лечебното заведение, като че ли в никакъв случай не губело вяра един ден да срещне починалия си собственик.

Източник: mozache.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР