Легендите на българското кино ще са във фокуса на тазгодишните

...
Легендите на българското кино ще са във фокуса на тазгодишните
Коментари Харесай

Парцалев, Гец и Вачков оживяват на Фотографските срещи

Легендите на българското кино ще са във фокуса на тазгодишните „ Международни фотографски срещи ”, които ще бъдат открити на 14 октомври в изложба „ Капана ”. Форумът е един от най-старите в града и се организира към този момент повече от трийсет години.

В него вземат участие експерти и фенове на фотографията. През 2022 година изданието обръща взор към връзката сред фотографията и киното.



Събитието ще ни напомни за едни от най-големите звезди на родното и международното кино, представяйки два изложбени плана " Звезди на българското кино " от архива на Българска национална филмотека и " Портрети от фоайето: 25 години София Филм фест " на Боряна Пандова.

Ще забележим прелестни фотографии на Георги Парцалев, Григор Вачков, Апостол Карамитев, Георги Георгиев-Гец и Стефан Данаилов.



Ще има и лекционни срещи на тематика „ Да поговорим за снимка и кино. Всички събития са с вход свободен, специфични посетители на откриването ще бъдат Стефан Китанов ​- основател и шеф на София Филм фест, и Росен Спасов - кино специалист в Българска национална филмотека.

Събитието се реализира с финансовата поддръжка на Община Пловдив, като част от Културния календар.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР