Легендата Райън Гигс няма да се връща на поста национален

...
Легендата Райън Гигс няма да се връща на поста национален
Коментари Харесай

Райън Гигс няма да се връща начело на Уелс

Легендата Райън Гигс няма да се връща на поста народен селекционер на Уелс, заяви организация ПА, базирайки се на свои източници.

Гигс напусна поста през ноември 2020 година, откакто против него стартира следствие. И сега той е в очакване на правосъден развой за домашно принуждение, който ще стартира на 8-и август.

48-годишният Гигс, икона освен за уелския футбол, само че и на Манчестър Юнайтед, е упрекнат в волност, експанзия и липса на самоконтрол против някогашната си другарка Кейти Гревил. Това държание е било демонстрирано от Гигс в интервала от август 2017-а до ноември 2020-а година.

Гигс също по този начин е упрекнат в нахлуване над Гревил, причинявайки й действителна телесна щета, а също по този начин е нападнал и по-малката й сестра Ема Гревил вкъщи си в Уорсли (района на Манместър) на 1-и ноември 2020-а година. Ема Уорсли е била вкъщи им в опит да отбрани сестра си.

Гигс отхвърли всички обвинявания и претендира за непорочност по всички обвинявания. В негово неявяване помощникът му Робърт Пейдж беше одобрен за краткотраен управител на тима и съумя да класира Уелс на Световни финали за първи път от 64 години насам. При това състояние Пейдж ще бъде одобрен като непрекъснат управител и ще води състава в Катар, а в това време Гигс ще би трябвало да си напише молбата за овакантяване.

От Футболната асоциация на Уелс отхвърлиха коментар по проблема, само че Агенция ПА твърди, че Гигс безусловно е агонизирал от сходно натрапено му решение от събитията. Самият той не е желал да се развива обстановката в тази посока и е имал голямото предпочитание да води Драконите на първото им състезание на планетата след 1958-а година.

Крилото имаше сериозен принос за тези резултати след назначението си през януари 2018-а година. А решението да се отдръпна е било взето след триумфа на отбора над Украйна в решаващия плейоф преди две седмици в Кардиф.
 Александър Коларов завърши с футбола
Александър Коларов завърши с футбола

36-годишният сърбин обаче има намерение да се занимава с футбол и в бъдеще
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР