Легендата на тениса Борис Бекер е бил на косъм от

...
Легендата на тениса Борис Бекер е бил на косъм от
Коментари Харесай

Бекер зад решетките: заплахи за убийство, страх под душа и 7 паунда в джоба

Легендата на тениса Борис Бекер е бил на косъм от гибелта в пандиза. Осъдени за ликвидиране са го заплашили, че ще му лишават живота в пандиза поради пари. Трикратният първенец от Уимбълдън приказва пред Sat1, а медията заплати за задачата 500 000 евро.

Това бе първото негово изявление след излизането от английския затвор, в който изкара 231 дни.

Той бе наказан за укриване на налози и подаване на подправена информация за фалит пред влактите в Обединеното кралство.

„ Затворът беше потребен за здравето ми, нямаше алкохол. Ходех на черква всеки ден, с цел да се апелирам “, стартира той.

Борис се разплака, тъй като е бил тикнат зад решетките точно на рождения ден на приятелката си Лилиан.

„ Възползвах се от опцията и й купих бели рози, само че това беше печален ден за мен и за нас. Не можеше да бъде разказано по различен метод. Адвокатът ми пристигна към 14 часа, с цел да ми каже да се приготвя, защото имам присъда. Лилиан и Ноа пристигнаха с мен и всички се прегръщахме дълго време, тъй като знаех, че след произнасянето на присъдата няма да имам такава опция “, продължи легендата на тениса.

„ Отведоха ме право в мазето, зад стъклен заслон, а по-късно в затворническата кола. Няма нищо по-брутално “, отсече Борис.

След това Бекер се върна към първите си минути в пандиза Уондсуърд. „ Просто гледах в пода.
Не желаех да виждам никого в очите
и да се смущавам. Килия след килия. И там има всевъзможни, все нарушители от Лондон, убийци, педофили, наркодилъри и изнасилвачи. Претърсиха ме, тъй като ровят за опиати и елементи от мобилни телефони, а по-късно ме снимаха. Някои го направиха за спомен “, продължи той.

„ Имах две огромни терзания – дали ще бъда в двойна килия и кой ще бъде в нея, а по-късно – душовете. Затваряш вратата, събличаш се и гледаш зад себе си, не е човешко.
Гледали сте филмите….изпускането на сапуна,
само че шефът ми изясни, че ще бъде безвредно “, описа Борис.

„ Това беше моят дом, в килията няма огледала, тъй като можете да ги счупите и да ги употребявате като оръжие, само че когато се реалокирах на по-лек режим и се видях в огледалото, бях шокиран от това по какъв начин наподобявам “, призна той.

Бекер разкри, че се е бил пременил като разбойник при влизането в пандиза. „ Исках да наподобявам ужасно. Целият в черно. Казаха ми, че това е добър опит, само че не става. Получих сив спортен екип и суитшърт. Бяха ми тесни. Важното в пандиза е да не те виждат. Когато вратата на килията се затвори с тропот в 20 часа, никой не ти споделя по кое време ще се отвори още веднъж. Тогава целият ти свят се срутва и оставаш самичък с мислите си. Бях обезверен, опасявах се.
Храната постоянно беше една и съща
през седмицата – ориз и картофи, само че в неделя получавахме печено месо, нормално пиле “, изля душата си Бекер.

Бекер разкри по какъв начин животът му е бил застрашен два пъти в пандиза – един път в Уондсуърт, а по-късно и в Хънтъркомб. И двата случая е имал работа с наказани за убийство.

„ Мислех, че ще изгубя живота си в Уондсуърт. Убиецът искаше палтото ми и пари. Каза, че ще ме убие, в случай че не ги получи. Другият пък ми сподели по какъв метод ще ме претрепе. Ръцете ми започнаха да треперят, а таблата ми с храна се разтресе. Беше неотдавна – през октомври. Ден по-късно пристигна при мен и ми се извини. Дори ми целуна ръката. Трима души ме избавиха в пандиза – Джеймс, Ръсел и Бил. Те бяха очевидци и ме опазиха “, разкри бившето великолепие в тениса.

Бекер добави, че е преподавал британски и немски в Хънтъркомб: „ Да имам работа беше значимо в пандиза, това направи живота ми по-лесен “. Той призна също, че Юрген Клоп е изискал да го посети: „ Ние сме положителни другари и аз дадох името му на надзирателите, само че по-късно те се върнаха и споделиха, че той не може да пристигна при мен, защото е прекомерно прочут и са загрижени за неговата сигурност “.

Бекер изясни по какъв начин всичките му пари отишли ​​за сапун, душгел, паста за зъби и телефонни диалози, само че защото е
имал единствено по 7 лири на седмица,
не е съумял да си обезпечи и различен разкош.  Бекер също по този начин разкри по какъв начин е бил покрит с писма от почитатели и другари, в това число едно от Михаел Щих, с който бяха противници на корта. „ Беше същинска изненада. Просто не го чаках. Това ми даде мощ. Това беше доста мощен жест на поддръжка “, разгласи Борис.

За 55-ия си рожден ден предишния месец Бекер е получил три торти. „ Не знам по какъв начин стана, не получавам три торти, когато бях на независимост, камо ли в пандиза. Бяха  шоколадови и ги споделих с моите другари зад решетките “, сподели той.

„ Вярвам, че ще остана обвързван вечно с някои от пандизчиите. Когато сте се борили да оцеляване дружно, това ви сплотява. Имахме потребност един от различен “, сподели още той.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!0ТАГОВЕ предходна статияВАШИЯТ КОМЕНТАР Моля въведете коментар!Моля въведете името си тук Запомни ме при идващ коментар

, 21.12.2022, 14:53
21.12.2022, 09:27
21.12.2022, 07:49
21.12.2022, 06:00
Последни публикации-21.12.2022, 15:52-21.12.2022, 15:37-21.12.2022, 15:18Партньори
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР