Легендата на световния футбол Пеле ще бъде погребан днес във

...
Легендата на световния футбол Пеле ще бъде погребан днес във
Коментари Харесай

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО: Хиляди изпращат Пеле в последния му път

Легендата на международния футбол Пеле ще бъде заровен през днешния ден във отвесния гробищен парк „ Некрополе Екуменика “ в град Сантос. Церемонията в 10:00 часа сутринта локално време (15:00 часа българско) ще бъде в стеснен фамилен кръг, откакто в понеделник хиляди почитатели на Краля на футбола имаха опция да се сбогуват с него на поклонение, което се състоя на стадион „ Вила Белмиро “ – оборудването на Сантос, където Пеле прекарва огромна част от кариерата си.



Звездата на бразилския народен тим Неймар не съумя да се прибере в родината си, с цел да се сбогува с Пеле поради уговорките си с Пари Сен Жермен, само че изпрати венец в негова чест.

„ Синът ми ме помоли да бъда тук вместо него, с цел да поддържа фамилията на Пеле. Ние не загубихме единствено спортиста, ние загубихме жителя и индивида Пеле и това ни прави доста тъжни “, разяснява бащата на Неймар и съобщи, че синът му е останал доста отчаян от решението на ПСЖ да не го освободи за поклонението.

Дъщерята на Пеле - Кели Насименто, разгласява в Instagram фотография с ковчега на татко си.

Очаква се над 300 000 души да се сбогуват с Пеле. Опашката от хора е дълга два километра, а искащите да отдадат респект на футболната икона чакат към три часа.

Пеле умря на 82-годишна възраст на 29-ти декември след дълга борба с рака. Едсон Арантес до Насименто - Пеле е роден на 23 октомври, 1940 година. Той започва професионалната си кариера на 15-годишна възраст със Сантос и дебютира за националния тим на Бразилия година по-късно. Участва на четири международни шампионати, печелейки три от тях - през 1958, 1962 и 1970 години, и поделя върха в реализаторската листа със 77 гола в 92 срещи. С екипа на Сантос той има 643 гола в 659 мача, извеждайки клуба до трофеите в Копа Либертадорес и Интерконтиненталната купа, през 1962 и 1963. В добавка, той има 10 трофеи на Паулиста и печели бразилската Серия А шест пъти.

През 1975 година той се връща след отдръпването си, с цел да подпише с Ню Йорк Космос, където печели Супер Боул през 1977. Той приключва кариерата си в същата година в показателен мач сред Космос и Сантос на " Джайънтс Стейдиъм ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР