Легендата на художествената гимнастика Нешка Робева е отколешен привърженик на

...
Легендата на художествената гимнастика Нешка Робева е отколешен привърженик на
Коментари Харесай

Нешка Робева пие овесено мляко и вода с портокал за здраве и енергия

Легендата на художествената гимнастика Нешка Робева е отдавнашен последовател на естествената медицина. 75-годишната ненадмината треньорка и до ден сегашен извършва рецептите, научила в младостта си от своята майка, както и от срещите си с великия врач Петър Димков.
При него Нешка отива да търси помощ поради болките, които ѝ пречели по време на надпревари. „ Например за тендовагинита правех компрес с черен изгорял самун, пропит с разводнен винен оцет. Ръцете си намазвах първо с лой, тъй като другояче кожата изгаряше. За мигрената си постановявах главата с листа от кестени, поръсени с топъл оцет, и надявах от горната страна чорап. Кестенови листа слагах и на корема за моя колит. Беше ми предписал овесено мляко. Вари се овес със зародиша, не овесени ядки, плюс орехи с черупките и ябълка.

Като мине през гевгира, остава бяла течност. Към нея се прибавя мед и се пие по една винена чаша преди хранене. Това нещо дава изключителна сила. Димков даваше образец с коня, който се храни с овес, и този, който се храни с ечемик. Вторият е тлъст. Изглежда прекрасен, само че не може да изкачи баира. А първият има доста мощ. За нервите Димков ми беше предписал да пия кафе от ръж с лъжица мед “, разкрива Робева.

„ Имаше време, когато отричахме различната медицина, увлечени от силата на антибиотика. Но към този момент виждаме, че антибиотикът не е всемогъщ. А в случай че се злоупотребява с антибиотици, се построяват антитела и антибиотиците към този момент не работят. Нашата майка ни лекуваше с компреси и масажи.

При настинка ме разтриваше с ракия или с газ. После ме завиваше по този начин, че да се потя щедро. За облекчение на кашлицата ми правеше компреси на гърдите с аспирин и свинска мехлем, отгорес с вестници. Майка ми правеше мас с мед, който изтегля гнойта и почиства гнойни рани. Помня, че майка ми лекуваше жена с диабет. Беше безпределно щастлива, когато раната на тази жена се почисти. Сега доста се приказва за лечебните свойства на водата, че тя има памет. Моята баба е лекувала целия град Русе с вода и с билки. Следвала е системата на немски професор за лекуване с вода. Сега има доста литература по този въпрос. Например Петър Дънов поучава заран да започваме деня с чаша гореща, а не просто с топла вода. Така се почиства всичката шлака по хранопровода и червата. Аз съм го правила с разводнен с топла вода портокалов сок. Не е добре портокаловият сок да се взема чист, тъй като киселината му е мощна “, споделя още от ритуалите си за здраве Нешка Робева.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР