Легендата на аржентинския баскетбол Луис Скола се изкачи до втората

...
Легендата на аржентинския баскетбол Луис Скола се изкачи до втората
Коментари Харесай

Андрю Гейз: Скола е роден шампион

Легендата на аржентинския баскетбол Луис Скола се изкачи до втората позиция в класацията за най-вече вкарани точки от състезател на международни шампионати. Взимащият присъединяване на пето международно състезание аржентинец съумя да усъвършенства върха от 594 точки на австралиеца Андрю Гейз. Първи остава бразилецът Оскар Шмид с невероятните 843 точки.

Скола доближи до точка номер 595 в края на първата четвърт в мача с Нигерия. Андрю Гейз, досегашният втори във безконечната класация, който също е в Китай, показа няколко думи за достижението на 206-сантиметровия аржентинец.

“Ти си прелестен състезател от доста, доста години. Денят е печален за мен и щастлив за теб. Между другото, на теб ти лиши пет международни шампионати, до момента в който на мен ми трябваха едвам четири”, иронично се изрази Гейз, преди да добави ласкави думи: “Ти си роден първенец. Отдаден си на националния тим от доста години и аз съм извънредно щастлив за теб и достижението ти”.

Серхио Ернандес, треньорът на аржентинците, също имаше какво да каже за водачеството на Скола. “Той е нашият преподавател. Вече е на 39 години, а към момента става всяка заран с мисълта да бъде по-добър, да тренира повече от всеки различен. Преди да се съберем на подготвителен лагер, той бе упражнявал 14 седмици у дома, където има лично баскетболно поле и лични треньори. Той е нашият лидер, всеки тим се нуждае от водач като него. Обичаме го”, сподели Ернандес.

“Чувството е споделено. Той е нашият водач, обичаме го, научихме доста неща от него. Ние просто го следваме във всеки мач и всяка тренировка”, добави съотборникът му Факундо Кампацо.

ВАСИЛ НЕДЯЛКОВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР