Легендата на английския футбол Алън Шиърър сподели своето мнение за

...
Легендата на английския футбол Алън Шиърър сподели своето мнение за
Коментари Харесай

Шиърър: Опитът може да помогне на Манчестър Сити в битката за титлата

Легендата на британския футбол Алън Шиърър показа своето мнение за тазгодишната борба за купата в Премиър лийг сред Манчестър Сити и Ливърпул. Според него жителите имат леко преимущество поради опита, който имат в сходни обстановки.

“Ако погледнете идващите два-три мача, това не е неприятна стратегия за набиране на точки”, съобщи Шиърър по отношение на програмата на “Гражданите”, които играят с Уулвърхамптън, Хъдърсфийлд и Нюкасъл. “Те са били в сходна обстановка преди и знаят по какъв начин да създадат разликата. Колкото и да се омаловажава, опитът има голямо значение”, счита Шиърър.

В същото време обаче той не отписва и Ливърпул, като счита, че там огромната роля ще бъде на мениджъра Юрген Клоп.

“Когато си изгубил значим мач, би трябвало да гледаш напред, само че огромна роля за това ще има мениджъра, който би трябвало да смъкна напрежението от играчите. Когато бяхме в сходна обстановка с Блекбърн, Кени Далглиш имаше голяма роля да стигнем до триумфа. Дотогава ние в никакъв случай не бяхме попадали в сходна обстановка, не бяхме водили в класирането, а зад тила ни да бъде Манчестър Юнайтед. В случая Ливърпул е отпред, а зад него са Манчестър Сити и Тотнъм. Знам, че Клоп е бил в сходна обстановка в Дортмунд, само че Ливърпул е по-голям клуб и тук упованията са доста по-големи. Затова неговата роля ще е доста значима в идващите месеци. Той би трябвало да смъква напрежението, тъй като без подозрение ще има голямо напрежение върху играчите”, добави именитият голаджия.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР