Легендарният защитник на Милан Алесандро Костакурта даде своето мнение за

...
Легендарният защитник на Милан Алесандро Костакурта даде своето мнение за
Коментари Харесай

Легенда на Милан: Няма много фундаментални играчи в Европа освен Мбапе

Легендарният бранител на Милан Алесандро Костакурта даде своето мнение за някои от главните футболисти на “росонерите”, като се изрече много ласкаво най-много за Рафаел Леао, Оливие Жиру и Сандро Тонали, който дефинира за най-обещаващия състезател в европейския футбол.

“Леао е най-решаващият състезател, тъй че тимът може да бъде повлиян от неговите върхове и падения. Левият фланг на отбора получава похвали, само че също по този начин всички рискове идват от тази страна. В Неапол Джовани Ди Лоренцо приличаше на Кафу поради неволите на Леао и Тео Ернандес в отбрана. Тео прекомерно постоянно спори с противниковите футболисти. Солидността на други основни играчи дава баланс на тима. Сандро Тонали и Исмаел Бенасер се усъвършенстваха толкоз доста, а Оливие Жиру постоянно е подготвен. Той няма доста докосвания, само че постоянно е решителен. Той ме изненада, не мислех, че е първенец, само че води Милан към купата ".

"Имах високи упования към Алесио Романьоли. Мислех, че ще бъде идващият Джорджо Киелини. Това обаче не значи, че е неприятен бранител. Имайки поради това, което той правеше на 19 години, смятах, че има безграничен капацитет. Пиер Калюлю би трябвало да се усъвършенства, само че има това, от което се нуждае един централен защитник. Свен Ботман (който е спряган за Милан - б.р.) има качество. Не знам обаче какви са неговите темперамент и безрезервност в тренировките. В момента той има същата стойност като Романьоли ".

Не виждам доста фундаментални играчи в Европа с изключение на Килиан Мбапе. Франк Кесие е значим, само че не и решителен. Той несъмнено не е незаместим. Всъщност, Тонали е по-голям от него, той дори е най-ценният състезател на Милан, по-съществен е даже от Майк Менян и Жиру. Писах на Паоло Малдини, когато го притегли, казвайки му, че е взел най-обещаващия състезател в европейския футбол. Златан Ибрахимович беше жизненоважен за завръщането на Милан, както и Малдини и Стефано Пиоли. Това е техният Милан. Златан не е толкоз основен, колкото преди, само че той към момента има своята тежест”, разяснява Костакурта пред “Гадзета дело спорт”.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР