Легендарният вратар на ЦСКА Георги Велинов-Джони има големи очаквания за

...
Легендарният вратар на ЦСКА Георги Велинов-Джони има големи очаквания за
Коментари Харесай

Георги Велинов: Очаквам много от "ЦСКА-София" в Европа

Легендарният вратар на ЦСКА Георги Велинов-Джони има огромни упования за тима на представянето на " ЦСКА-София " в европейските клубни шампионати и в шампионата през предстоящия сезон. 

" Наистина чакам доста. Отборът се укрепи с нови футболисти, които не може да преценим от един мач. Тепърва се надявам и съм сигурен, че ще разпростират капацитета си - споделя Велинов пред. - Ако си спомняте, преди мача с " БАТЕ Борисов " предходната година, малко на брой бяха сигурни в триумфа – почитателите се надяваха, само че аз бях сигурен, че ще ги отстраним. След това и против " Базел " имах същото разбиране. Този сезон доста се надявам да се веселя със извоюваната шампионска купа и с купата на България на терена. Направих го напролет, когато взехме Купата – по този начин не се бях радвал много от дълго време ". 

Джони твърди, че " алените " не би трябвало да имат никакви терзания от първия си съперник в Лигата на конференциите - латвийския " Лиепая ", тъй като това не може да е сериозен тим. 

" Получихме урок от мача с " Лудогорец " за Суперкупата (б.р.- 0:4) и нататък мисля, че няма да има сходни неточности - добавя Велинов. - Мачът с " Лудогорец " ще ни бъде обеца за ухото и е прав Любо (треньорът Любослав Пенев), че пристигна в доста комфортен миг. Истината е, че този дуел не е от съдбовно значение – да, беше за трофей, само че не е със значение за класиране напред в Европа, за купата или за Купата ".

Велинов смята, че тимът на " ЦСКА-София " най-накрая има сили и капацитет да прекъсне шампионската надмощие на " Лудогорец ".

" В последните няколко сезона показахме, че можем, само че стигаме ненапълно и по-късно нещо малко не ни доближава. Надявам се, че в този момент тимът няма да допусне съмнения, с цел да не се постанова по-късно да наваксва в точките, както ставаше в предходни сезони ", добавя той.

Легендарният вратар продължава и обиколката си из страната, на която показва книгата „ Джони Велинов: Моята история “, написана от спортния публицист Николай Александров. 

" Много благодаря на всички хора, които идват да се забележим. Обожавам децата. Имам едни вратарчета в школата на ЦСКА, като ме видят, желаят подписи, снимаме се. Подарих им книгата, с цел да прочетат какво е било преди време - споделя той. - Най-често хората ме връщат обратно в годините с въпроси за огромните мачове, които играхме с ЦСКА. Как сме побеждавали големите отбори, по какъв начин сме се подготвяли и упражнявали. Държат ме жив с тези въпроси, тъй като и аз се връщам в спомените си за хубави години. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР