Легендарният волейболист Владимир Николов смята, че политиката на Столична община

...
Легендарният волейболист Владимир Николов смята, че политиката на Столична община
Коментари Харесай

Владимир Николов: Столична община явно не иска да има спорт в София

Легендарният волейболист Владимир Николов счита, че политиката на Столична община за спорта и културата е тотално сбъркана. Бившият капитан на националния ни тим гостува в подкаста „ Фактор “ на Христо Денев, където показа, че практиката е общините да отделят по 1.1.5% от бюджета си за спорта и културата. За сметка на това в София се влагат едвам 800 хиляди лева При бюджет на Столична община от 1.8 милиарда лева

„ Политиката на Столична община във връзка с спорта и на културата е сбъркана. Ако желаеме да имаме здрави деца, в случай че желаеме да имаме спорт, който да показва почтено страната ни, с който ние да се гордеем, това, което се отделя като средства, е скандално ниско. Много от общините, на които в действителност им пука за спорта, се отделя по 1-1.5% от бюджета за спорт и за просвета. А Столична община със своите 1.8 милиарда лева бюджет, в случай че отделяше 1% за спорт, действително щеше да има за всички клубове да се показват по-добре. Да работят по-добре, да дават почтени заплати на треньорите си.

Оправданието постоянно е било едно и също, че тъй като са доста спортове в София и не може да се помогне на всички. Да де, само че бюджетът за спорт за София е нещо от порядъка на 800 хиляди лева, а това, което би било съответно, са 18 млн. лева Нормално е 800 хиляди лева да не можеш да ги разделиш съответно на всички клубове, само че с 18 млн. нещата биха стояли по напълно друг метод. Очевидно е, че Столична община, с политиката, която води, не е заинтригувана да има спорт в София “, безапелационен бе Владо Николов, един от президентите на волейболния Левски.

Целият диалог с Владимир Николов може да видите тук:

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР