Легендарният шведски тенисист и топ коментатор на Евроспорт“ на най-големите

...
Легендарният шведски тенисист и топ коментатор на Евроспорт“ на най-големите
Коментари Харесай

Легендата Виландер: Григор Димитров е един от най-важните играчи в света. Всички го обичат заради красивия му тенис и това, което прави извън корта - Тенис

Легендарният шведски тенисист и топ коментатор на „ Евроспорт “ на най-големите тенис шампионати Матс Виландер разяснява пред упованията към Григор Димитров преди започващото в понеделник Открито състезание на Австралия и кариерата на първата ни ракета до момента.

„ Той направи страхотна кариера и е необикновен състезател, спечелил е някои от най-големите шампионати. Победи най-хубавите играчи по пътя към купата си от Финалите на АТР “, споделя Виландер - някогашен №1 в мъжкия тенис, печелил три от четирите шампионата от Големия шлем: три пъти откритото състезание на Франция, три пъти откритото състезание на Австралия и веднъж това на Съединени американски щати. Не съумява да завоюва единствено Уимбълдън, само че печели купата на двойки в Уимбълдън през 1986 година.

Според него е доста позитивно, че Димитров още веднъж работи с Дани Валверду – треньорът, с който реализира най-големите си триумфи до момента.

„ Това е от голямо значение за него, тъй като точно с него завоюва най-големите си титли, като този от Финалите на АТР в Лондон. Бях там и също го гледах онлайн “, споделя 58-годишният шведски именит тенисист и анализатор.

“Видях се с Григор в Саудитска Арабия на демонстративния шампионат. Той беше там като запаса и тренираше доста. Това за мен е доста показателно, тъй като явно той желае да взе участие на всеки шампионат и да играе тенис, даже в Саудитска Арабия ”, добавя Виландер.

Според него българинът е „ един от най-важните играчи в света през последните 10 години. Полуфиналист на “Уимбълдън ”, US Open и в Австралия, първенец на Финалите на АТР и на “Мастърс ”-а в Синсинати “.

Шведската легенда предвижда, че Григор Димитров може да стигне отново до полуфинал, тъй като ще бъде подготвен за всеки мач, ще бъде в отлична физическа и психическа форма.

„ Ако желаете да успехите Григор Димитров, би трябвало да изиграете мощен мач. Той няма да даде нищо безплатно, няма да се откаже, няма да се измори. Има доста богат боеприпас от удари в играта си. Може да нападна мрежата, а може и да играе с подсечен бекхенд.

Ако кариерата на Григор свърши през днешния ден, ще мога да кажа, че той беше един от играчите, които реализира капацитета си “, споделя Виландер.

Той счита, че Григор към този момент не е под никакво напрежение в света на тениса, както беше, когато към него имаше упования да завоюва „ Голям шлем “.

„ Той е един от най-обичаните играчи и поддръжката за него идва освен от България, ами от целия свят. Той е обичан поради играта си на корта и поради това какво прави отвън корта. Както и поради красивия тенис, който предлага. Всички обичат Григор и желаят да се оправи добре, по тази причина той се намира в доста добра позиция ”, показа Виландер.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР