Легендарният халф Андреа Пирло, който сега е наставник на Фатих

...
Легендарният халф Андреа Пирло, който сега е наставник на Фатих
Коментари Харесай

Пирло: Разбира се, че бих се завърнал в Ювентус

Легендарният халф Андреа Пирло, който в този момент е ментор на Фатих Карагюмрюк, даде обстойно изявление пред “Гадзета дело спорт ”, в което приказва за треньорската си работа и за разнообразни тематики, свързани с италианския футбол.

За работата си във Фатих Карагюмрюк

Серия А е моят дом, само че опитът ми в Съединени американски щати и Турция удостоверява, че би трябвало да се оглеждам също по този начин за други места и да опознавам нови култури. Отборът е девети в класирането с един мач по-малко. Имаме третата най-хубава офанзива в шампионата, а Фабио Борини е отбелязал 15 гола. Защитникът Райан Бания е наблюдаван от доста тимове. Хубавото при него е, че е роден в Болоня и е израсал във Верона. Внимавайте и за Левент Меркан, който беше атакуващ халф, само че го трансфорах в бек и той се оправя добре. Като цяло, турският шампионат е на високо равнище с отбори, които са конкурентоспособни в Европа. Ръководството към този момент ми предложи нов контракт, само че е по-добре да го обсъдим след края на сезона. Интересува ме да пораствам на вярното място с подобаваща стратегия, останалото идва след това. Оставам правилен на схемата 4-3-3, като постоянно виждам да нападаме и да вземаме ограничения против тези, които ни оставят без мирис в обстановките един против един. Работил съм с най-хубавите и се изучавам от всички.

За Ювентус

Отборът си остава много мощен, макар че Масимилиано Алегри си заплати за прекомерно многото травми. Дистанцията от Наполи в класирането обаче не отразява същинската разлика в полезностите. Отношенията ми с клуба са положителни. Поддържам връзка с някои хора с управлението, като съм се виждал и с Андреа Пирло. Остава взаимното почитание, друго нещо е, в случай че проектите им са се трансформирали. Разбира се, че бих се върнал. Ако топ клуб като Юве ти се обади…

За играчите, които наподобяват стила му на игра

Мануел Локатели израства, само че най-големият скок в развиването е на Николо Фаджоли, който дебютира при мен. Той знае по какъв начин да прави всичко, главен футболист е в Юве и има уменията да изпъква в ръководенето на играта. Той може да е новият Пирло, само че по-добре да бъде запомнен като Фаджоли.

За националния тим на Италия

Матео Ретеги стартира добре. Не имам вяра, че има рецесия с нападателите в тима. Джанлука Скамака, Джакомо Распадори и Чиро Имобиле могат да кажат своята дума. По-скоро има повече обилие в избрани позиции, в сравнение с в други.

За най-хубавите треньори

Карло Анчелоти е най-хубавият във връзка с човешките и техническите умения. Той има повече победи от всеки различен и в разнообразни шампионати, само че по какъв начин да го отличиш пред Марчело Липи, Антонио Конте или Алегри? Последните двама са разнообразни. Без значение дали играта е добра, или не, който печели, си резервира поста. Пеп Гуардиола е неповторим, той постоянно обича да прави нововъведения. Футболът обаче става все по-физически и би трябвало да следиш всички промени. Може би даже тези, които са по-малко познати.

За Милан

В моите 10 години в Милан тимът имаше неповторим нрав. Този заряд продължава да е налице там, ДНК-то на клуба си остава същото. Междувременно, много неща са се трансформирали на “Миланело ”. Клубът свърши огромна работа с брилянтни резултати, в това число на управително равнище. Паоло Малдини също има заслуга за това.

За Наполи

Представянето на отбора е прелестно. Играта му е зрелищна и прави даже сложни неща да наподобяват лесни. Заслугата е на Лучано Спалети, несъмнено. Но също по този начин и на политиката на клуба, която подмлади състава. Други отбори също би трябвало да го създадат, давайки поле за изява на младите и италианците поради взрива на чужденците.

За представянето на италианските тимове в Шампионска лига

В продължение на години звездите напущат Серия А, само че шампионата си остава конкурентоспособно. Това показване в Шампионска лига след толкоз доста години не е инцидентно. Милан - Наполи? В четвъртфиналите всичко може да се случи. Музиката на “ушатата ” купа може да преобърне всичко. Интер - Бенфика? Португалците са изненадата на сезона. Роджър Шмид ползва динамичен и брилянтен жанр а игра, само че Симоне Индзаги разполага с тим от най-високо равнище и може да се потвърди срещи всеки.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР