Легендарният футболист на Ботев (Пловдив) Георги Попов - Тумби сподели

...
Легендарният футболист на Ботев (Пловдив) Георги Попов - Тумби сподели
Коментари Харесай

Георги Попов: Гунди разкри таланта си в Пловдив! Беше готов да остане в Ботев

Легендарният футболист на Ботев (Пловдив) Георги Попов - Тумби показа спомените си от дуелите на " жълто-черните " против Левски в навечерието на дуела сред двата тима от 28-ия кръг в Първа лига. Бързоногото крило на Ботев и националния тим съобщи, че " сините " са обичан противник на " канарчетата " и с изключение на много сполучливи за пловдивчани срещите сред двата тима постоянно са били и извънредно атрактивни за феновете.

" Вървеше ни в мачовете против Левски. Разбира се, те също са ни побеждавали не един и два пъти, само че като цяло обичахме да играем против тях и доста постоянно нещата на терена ни се получаваха. Имахме сходни стилове на игра и срещите посред ни бяха доста атрактивни. Стадионите постоянно се пълнеха, а хората си тръгваха удовлетворени от това, което им предлагахме ", спомня си Тумби, който е измежду поканените за юбилейни мач сред ветерани на Ботев и Левски във връзка 75-годишнината от рождението на Георги Аспарухов.

" Тогава футболът беше празник. Съперничеството беше единствено на терена, където и тогава, както и в този момент прихвърчаха искри, само че всичко свършваше с последния съдийски сигнал. В днешно време омразата сякаш постоянно взима връх, а не трябва да бъде по този начин. Много хора към този момент се опасяват да водят децата си на стадиона, тъй като се тормозят да не им се случи нещо. Това би трябвало да се промени. Ботев - Левски е просто един огромен мач, който би трябвало да доставя наслаждение на хората ".

Тумби си спомни с трогване и времето, в което Гунди носи " жълто-черната " фланелка: " Той дойде в Ботев няколко месеца, откакто аз бях пристигнал от Марица на 17-годишна възраст. Гунди бе с година по-голям от мен. Страхотен футболист и човек, необикновен гений. Всичко за него е казано от дълго време. Беше наслаждение да се играе с него, играта на всички ни бе по-лесна, когато знаехме, че той е на върха на офанзивата. Взехме Купата на България с него в състава. Мисля, че в Пловдив Гунди разкри гения си, тъй като преди този момент имаше прекомерно малко мачове за Левски, тъй като бе прекомерно млад. Аспарухов заобича и града и Ботев, тук се ожени и бе подготвен да остане при нас, само че времената бяха такива, че нямаше по какъв начин това да се случи ", показа първенецът с " жълто-черните " от 1967 г.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР