Легендарният Елтън Джон поднови прощалното си турне, с което смята

...
Легендарният Елтън Джон поднови прощалното си турне, с което смята
Коментари Харесай

Елтън Джон поднови прощалното си турне

Легендарният Елтън Джон възобнови прощалното си турне, с което счита да постави завършек на над 50-годишната си музикална кариера. 75-годишният артист в действителност стартира прощалната си обиколка, наречена Farewell Yellow Brick Road през септември 2018-а. Турнето обаче беше прекратено поради пандемията от COVID-19.

Артистът стартира финалната част от северноамериканското си прощално турне в петък вечер в Ситизънс Банк парк във Филаделфия. И в довечера той усети любовта на публиката. " Америка ме направи фамозен и няма да мога да се отблагодаря изцяло на тази страна ", сподели той на публиката. " Благодаря за лоялността, за любовта, за нежността, която ми показахте ".

Елтън Джон е продал повече от 300 милиона записа по света, изнесъл е над 4000 концерта в 80 страни, записал е някои от най-продаваните сингли за всички времена. Преработката му от 1997 година на Candle In The Wind в памет на принцеса Даяна е с над 33 милиона продадени екземпляра.

Сър Елтън, който той получи званието през 1998 година, е постигнал над 70 шлагера в топ 40, девет негови песни са били на върха на класациите, седем албума са били номер едно в чартовете в интервала 1972 година - 1975 година, отстъпвайки само на " Бийтълс ".

Носител е на пет награди " Грами ", на премия " Тони " за " Аида ". Неговата " Can You Feel The Love Tonight`` от кино лентата " Цар Лъв " пеят и слушат милиони деца по света и ще забавлява и бъдещите генерации малчугани.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР