Легендарният балетист, известен с активната си гражданска позиция, остро критикува

...
Легендарният балетист, известен с активната си гражданска позиция, остро критикува
Коментари Харесай

Емблематичният балетист Баришников се опълчи на Путин: Руският ви свят няма да просъществува, докато има хора като нас

Легендарният балетист, прочут с дейната си гражданска позиция, остро подлага на критика съветския президент Владимир Путин за войната в Украйна. През март дружно с писателя на детективски романи Борис Акунин и известния икономист Сергей Гуриев, Михаил Баришников стартира благотворителна акция за набиране на средства в поддръжка на Украйна, наречена " Истинска Русия ".

" Хора като нас донесоха повече чест на съветския свят, в сравнение с всичките Ви не изключително прецизни муниции с точно ориентиране ", споделя в отворено писмо до Путин емблематичният танцьор, който се прочу с това, че през 1974 година дезертира в Канада. Изявяващият се и като артист танцьор има в биографията си номинация за филмовите награди Оскар и Златен глобус.

" Вашият съветски свят, светът на страха, светът, в който горят украински учебници, няма да просъществува, до момента в който има хора като нас - същинските руснаци, ваксинирани против тази чума в детството си ", добави той.

" И нашият свят ще продължи да живее макар всички ваши забрани ", сподели 74-годишният Баришников, който е роден в Латвия от родители руснаци.

" Ние знаем по какъв начин да запазим полезностите на същинския съветски свят. А вашият ще почине от личните си страхове, в случай че не се разсъни ".

Баришников разгласява писмото, откакто Москва блокира уеб страницата на " Истинска Русия " предишния месец.

Проектът към този момент е събрал средства в размер на над 1,2 милиона евро. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР