Легендарната Нешка Робева се завърна в треньорството като изненадващо пое

...
Легендарната Нешка Робева се завърна в треньорството като изненадващо пое
Коментари Харесай

Нешка Робева пое ансамбъла по художествена гимнастика на Германия

Легендарната Нешка Робева се завърна в треньорството като изненадващо пое ансамбъла по художествена гимнастика на Германия. Това заяви федерацията на страната. Тя заменя на поста Екатерина Думалова, която работеше в Германия от 2015 година.

" В Германия моята млада българска колежката – беше сменена с баба си. Явно на германците възрастта на треньора не им пречи. Дали скърбя за уволнението на колежката? Не ", заяви Робева във " Facebook ".

Тя акцентира, че е поискала да помогне на Думалова, само че " самочувствието ѝ попречи да одобри протегнатата ръка ".

" А в този момент тук, аз ще се опитам да оправя непознатите бакии. Това е обстановката за момента ", сподели Робева.

Робева ще дебютира в края на март, когато в София има кръг от Световната купа. Според медиите в Германия съставът на ансамбъла ще бъде изменен. През предходната година тя на два пъти пътуваше до Германия, само че в качеството си на асистент по хореографията. В последна сметка обаче е пристигнало предлагането от федерацията.

Новият треньор на ансамбъла става българката Нешка Робева. Радваме се, че можем да разчитаме на доста опитната и сполучлива в интернационален проект треньорка Нешка Робева. Смятам, че с нея ще успеем да реализираме нужния тласък, който е нужен, да създадем решителната крачка на интернационалната сцена ", изясни спортният шеф Волфганг Уилям.

В продължените на близо 25 години Робева беше старши треньор на националния тим на България. Под нейното управление гимнастичките печелят над 290 медала, седем безспорни международни трофеи, 10 европейски и два сребърни медала на олимпийски игри.

През последните няколко години Робева беше част от федерацията, само че поради спор с Илиана Раева напусна. Тя се завърща в треньорската специалност след близо 20-годишно неявяване.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР