Легенда на ЦСКА обяви кой го е отказал от треньорския

...
Легенда на ЦСКА обяви кой го е отказал от треньорския
Коментари Харесай

Пламен Марков: БФС ме отказа от треньорската професия

Легенда на ЦСКА разгласи кой го е отказал от треньорския поминък.

Заради актуалното управление на БФС се отхвърлих от треньорската специалност. Това разкри в предаването " 120 минути " по bTV бившият национален селекционер Пламен Марков.

Под негово управление България за финален път се класира за огромно състезание - Евро 2004. През 2008 година Марков беше уволнен след 0:6 от Сърбия в контрола.

" Твърдо съм уверен, че това е краят на това ръководство, тъй като обществото се разсъни и към този момент хората се осъзнаха. Тези ръководители са се наели с тежка, само че непостижими за техните благоприятни условия задача ", стартира Марков.

" Познавам тези хора сносно, тъй като съм работил с тях. Направих си изводите, когато бях освободен за една загуба в другарски мач. Дълго размишлявах и стигнах до извода повече да не се занимавам с треньорство. Знаех, че сме се отправили към задънена улица. Надявах се да греша, тъй като става дума за България, за стотици хиляди фенове. За страдание се оказах прав, като виждаме до каква степен стигнахме ".

" Да се откаже човек от специалността, за която се е готвил дълго време и има експертизата, е доста тежко решение. Но си дадох сметка, че единствено за една загуба в другарски мач тези хора си разрешават да освобождават треньора - това е прекачване на отговорност. За да оправдаят себе си. Това съществува и във футболните клубове. Това е събаряне на градуса на напрежението сред феновете, с цел да запазят себе си ".

" Вижте в националния тим освен това управление колко треньора са използвани, освен това знакови имена. Като ненужна носна забрадка, с която си измиват ръцете. Идва идващият и по този начин до безспир ".

dunavmost.com
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР