Ледовете между ГЕРБ и ПП-ДБ в управляващата коалиция не само

...
Ледовете между ГЕРБ и ПП-ДБ в управляващата коалиция не само
Коментари Харесай

Десни: Бойко и Кирил няма да разтурят седянката, Габриел ще стане премиер

Ледовете сред ГЕРБ и ПП-ДБ в ръководещата коалиция освен не се топят, само че са на път да се трансфорат в айсберг преди най-тежката политическа горещина – локалните избори.

Демонстрацията на другарски връзки сред „ Промяната ” и партията на Борисов някак внезапно спря, откакто водачът на ГЕРБ безусловно изригна преди дни с доста изострен звук, като заплаши да скапе „ сглобката ”. Това породи и остарелия въпрос дали мъчно съшития съюз няма да се разтури още преди локалните избори.  



Вбесен от заменения състав на ДКК и изобщо кадруването в министерствата, Бойко отсече, че упреците му към ръководството са доста и чака да мине ваканцията на депутатите, с цел да беседва с сътрудниците в ръководството от „ Продължаваме промяната ” по другите проблеми и най-много „ поголовната промяна на фрагменти ”.  Допреди ваканцията бе немислимо тъкмо Борисов да употребява тъкмо тази лексика.

„ Защото те употребяват времето, когато няма парламент и поголовно сменят всичко ” единствено с нейни фрагменти, разяснява Борисов и настоя, че промените се правели еднолично, като засяга очевидно финансовия министър Асен Василев.

Вместо да смекчи нещата, Кирил Петков влезе в острия звук, като изясни, че Борисов не му вдигал телефона. Последва ровене в предишното, като експремиерът изясни по какъв начин предишния път държавното управление е паднало поради поръчките за ремонт на пътищата.

„ Ние искахме да ги пуснем изцяло транспарантно, парите да отиват в действително строителство, а не в чували. Това, което сега се случва, е министър Цеков пуска още веднъж поръчките по най-прозрачния метод, електронно и на най-ниска цена, където не може да има корупция. И в този момент въпросът ще бъде дали същите стопански ползи, които смъкнаха предишното държавно управление, ще стартират да клатят и настоящето. Защото знам, че там става дума за стотици милиони и най-много за честното строителство ", избликна Петков. 

Премиерът Денков пък отсъди, че не сегашната власт, а служебната е кадрувала по министерствата и е сменяла поголовно хора. 

Въпреки разменените доста остри офанзиви, политици и от двата кръга са на мнение, че всичко това би трябвало да се пояснява като „ другарски огън ” и обединението ще пребъде, в името на опазването на властта.

„ Нито ГЕРБ, нито Политическа партия, нито Демократична България желаят да изоставен безславно ръководството, няколко месеца откакто то едвам бе скрепено. Със сигурност ще изкарат и след локалните избори и даже ще се стигне до ротацията с ГЕРБ ”, предсказаха хора от десния бранш.

Те се мотивираха с хармонията сред премиера Николай Денков и външния министър Мария Габриел, които показват чудесни връзки и не престават да се хвалят един различен при всяка опция.

„ В момента Габриел е мощната в ГЕРБ, тя е сплотяващата фигура, не Борисов, тъй като тя е индивидът на Европа ”, поясняват обстановката десните.

Затова и прогнозата е, че макар недоверието на водача на ГЕРБ,  че до ротация няма да се стигне, това ще се случи и Мария Габриел в последна сметка дефинитивно ще детронира  Борисов.     
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР