Ледената пързалка, построена в центъра на Пловдив, ще бъде отворена

...
Ледената пързалка, построена в центъра на Пловдив, ще бъде отворена
Коментари Харесай

Отварят уникалната ледена пързалка в Пловдив, няма да е евти...

Ледената пързалка, издигната в центъра на Пловдив, ще бъде отворена тези дни. Очаква се феновете на зимните спортове да могат от 1 декември да карат кънки до Военния клуб на пл. „ Централен “.

Пързалката е неповторима, до момента в Пловдив не е имало сходна атракция. Съоръжението този път заема по-голяма повърхност от предходните, които виждаха пловдивчани - 2256 кв. метра.



За първи път пистата обикаля и част от Цар Симеоновата градина, тъй че посетителите ще могат да се пързалят измежду дърветата и да се връщат назад на площада.

Цената на това наслаждение не беше оповестена до през вчерашния ден. Служители от компанията споделиха, че за вход и кънки ще се заплащат 15 лв. – не е доста на ниска цена за семейство с две деца, само че пък и времето на пързалката ще е по-дълго – два часа, пистата – по-дълга. Освен това инфлацията засегна всички артикули и услуги без изключение. През предходната зима за вход плащаха 10 лв..



Съоръжението е построено от компания „ Аст сервиз “ ЕООД с позволение на община – Пловдив. Схемата за пързалката е утвърдена от Експертния съвет за устройство на територията. Месечната такса, която компанията би трябвало да внася в общинския бюджет, е 1154 лв..

На искащите да се пързалят ще оферират кънки чартърен. За начинаещите ще има асистент – играчка пингвин, с цел да не падат. Предвидени също по този начин дрешник за багаж и химическа тоалетна. Атракцията ще бъде съпроводена с музика.

До ледената пързалка ще има и коледен базар – 7 дървени къщички, където ще се продават сувенири, играчки, лакомства и вино. За повърхност от 42 кв. метра търговците ще заплащат на месец в бюджета 298 лв..

Снимки от Валентина Биларева

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР