Леченията на затлъстяването са една от най-горещите и по-доходоносни области

...
Леченията на затлъстяването са една от най-горещите и по-доходоносни области
Коментари Харесай

Pfizer отказва още проучване на лечение с хапчета за затлъстяване два пъти дневно, което кара много пациенти да се гадят

Леченията на затлъстяването са една от най-горещите и по-доходоносни области на медицината. Съперниците на Pfizer Novo Nordisk и Eli Lilly към този момент имат на пазара инжекционни медикаменти. Но Novo и Pfizer също се пробват да разработят версии на хапчета, които биха били по-лесни за приемане от пациентите.

Pfizer сподели, че е забелязал равнища на спиране на лекуването от пациенти, надхвърлящи 50% за всички дози в изследване в средата на стадия на дануглипрон два пъти на ден. Това се съпоставя с към 40% за плацебо или подправено лекарство.

Производителят на медикаменти сподели също, че страничните резултати на хапчетата са леки, само че чести. До 73% от пациентите са имали гадене, а 47% са се справяли с повръщане.

Изследователите са открили статистически значима загуба на тегло при възрастни със затлъстяване, само че без диабет вид 2. Тя варира от съвсем 7% до повече от 11% при пациентите, приемащи хапчетата.

За съпоставяне, пациентите със затлъстяване без диабет са изгубили към 18% от тег...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР