Лечението на симптомите на стрес трябва да бъде навременно, но

...
Лечението на симптомите на стрес трябва да бъде навременно, но
Коментари Харесай

Лекар алармира за опасността от билковите чайове

Лечението на признаците на стрес би трябвало да бъде навременно, само че потреблението на известни билкови чайове и таблетки като Corvalol, както и валерианова смес може да бъде рисково, съобщи пред в. „ Известия” Надежда Капнинская, доктор в Invitro-Moscow, написа БГНЕС.

" Корвалол или валериановата смес могат да се употребяват с нараснало внимание и под лекарско наблюдаване. Корвалолът може да провокира пристрастяване и взаимозависимост и човек не може да спре да го приема самичък поради привикването ", споделя Капинска. Тя добави, че " неправилната приложимост на валерианова смес може да провокира пристъпи на суматоха и непрекъснато бодърствуване. Продължителната приложимост на лекарството над целесъобразната доза ще наруши чревния мотилитет, което ще докара до запек ", предизвестява лекарят.

" Що се отнася до билковите чайове , изгодите от тях са неоспорими, само че единствено дипломиран доктор би трябвало да ги предписва. Почти всички лечебни растения имат противопоказания и вероятни странични резултати. Много билки съдържат токсични субстанции и изискват ограничение на приема или цялостно прекъсване при хора, страдащи от алергии и полиноза”, сподели експертът.

Тя означи, че " при хипертония са неразрешени всички билки , съдържащи женшен, божур, корен от марал ", защото те покачват кръвното налягане. " Някои билки могат да бъдат рискови по време на бременност: през първия триместър не можете да приемате риган и мащерка - те мощно покачват тонуса на матката”, поучава Капинска.

Все отново има чайове, които не са рискови за организма. " Например, чай за ежедневна консумация: в основата на смесите най-често се вземат листа от къпини и малини. Друг здравословен чай се подготвя от плодове на шипка. Те имат прелестен усет и са богати на витамин С. Трябва да се означи, че е по-добре да купувате чайове от билковите аптеки след консултация с персоналния лекар”, заключи експертът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР