Лечебното заведение, в което се лекува великият бразилски футболист Пеле,

...
Лечебното заведение, в което се лекува великият бразилски футболист Пеле,
Коментари Харесай

Пеле е на границата между живота и смъртта

Лечебното заведение, в което се лекува великият бразилски футболист Пеле, разгласи " напредване " на раковото му заболяване, както и проблеми с бъбреците и сърцето.

82-годишният Пеле се лекува в общо поделение, само че " се нуждае от по-големи грижи, свързани с бъбречни и сърдечни дисфункции ", оповестиха от болница " Алберт Айнщайн " в Сао Пауло.

Смятан от мнозина за най-великия футболист на всички времена, Пеле беше приет в болница в Сао Пауло на 29 ноември за това, което неговият медицински екип назова преоценка на лекуването му с химиотерапия, което той получава, откакто през септември 2021 година му беше направена интервенция за премахване на израстък на дебелото черво.

Лекарите също по този начин са диагностицирали Пеле - чието същинско име е Едсон Арантес до Насименто - с респираторна зараза.

По-рано този месец дъщерите на Пеле - Кели Насименто и Флавия Арантес, се пробваха да успокоят почитателите за здравословното му положение, отричайки известията, че Пеле е бил подложен под грижи за края на живота си.

" Едсон Арантес до Насименто показва напредване на раковото заболяване и изисква по-големи грижи, свързани с бъбречни и сърдечни дисфункции ", се споделя в изказване на болничното заведение.

Той не е бил в интензивно поделение, се добавя в известието. Само няколко минути след известието на болничното заведение Насименто и Арантес обявиха в Инстаграм, че татко им няма да се прибере вкъщи за Коледа.

" Нашата Коледа у дома е прекратена ", написаха те. " С лекарите взехме решение, че заради разнообразни аргументи за нас ще бъде по-добре да останем тук с всички грижи, които ни дава това ново семейство в Айнщайн!!! "

" Кралят " е с нежно здраве през последните години, а обществените му изяви стават все по-редки. Но той остава деен в обществените медии.

По време на Световното състезание в Катар той постоянно разгласява онлайн, в това число обръщение в поддръжка на бразилската звезда Неймар, откакто " селесао " отпадна от шампионата в четвъртфинална загуба от Хърватия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР