Лечебните заведения в областите със заболеваемост над 120 души на

...
Лечебните заведения в областите със заболеваемост над 120 души на
Коментари Харесай

Спират плановите операции в най-засегнатите области, без свиждания в болниците

Лечебните заведения в областите със заболеваемост над 120 души на 100 000 население преустановяват плановия банкет и плановата оперативна активност. Всички лечебни заведения в съответните области са задължени да разкрият структури с най-малко 10% от общия брой кревати, с които разполагат. Това подрежда министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов с издадена през днешния ден заповед, която влиза в действие от 25 октомври, неделя.
В лечебните заведения в областите със заболеваемост от 60,0 до 119,9 души на 100 000 население се прекратява плановата оперативна активност. Тези лечебни заведения са задължени да разкрият Коронавирус структури с най-малко 5% от общия брой кревати, с които разполагат. 
 Д-р Данчо Пенчев: Всички лечебни заведения в София би трябвало да обособят Коронавирус зона до понеделник(ВИДЕО) Д-р Данчо Пенчев: Всички лечебни заведения в София би трябвало да обособят Коронавирус зона до понеделник(ВИДЕО)
До края на деня столично РЗИ ще издаде заповед всички лечебни заведения за доболнична помощ на територията на София до понеделник тряб...
Забраната, надлежно за планов банкет и планова оперативна активност, не се отнася за осъществяването на дейностите, свързани с трансплантацията на органи, тъкани и кафези, диагностиката и лекуването на пациенти с онкологични и онкохематологични болести, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, без значение от метода на родоразрешение.
Забраняват се и свижданията в лечебни заведения за болнична помощ, като се изключи свижданията на пациенти в терминален етап. Забраната не се отнася за контролните органи при реализиране на активността им.
В същата заповед се показва още, че регионалните шефове и органите на локално самоуправление основават нужната организация за надзор по съблюдаване на противоепидемичните ограничения, както и че имат право да вкарват спомагателни такива.

 Държавата призна: Системата не работи задоволително добре за по-сериозно болните от ковид Държавата призна: Системата не работи задоволително добре за по-сериозно болните от ковид
През последните седмици Министерството на здравеопазването разпознава проблем в връзката сред обособените структури по повод...
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР