Лечебните свойства на любимия на много хора чесън са известни

...
Лечебните свойства на любимия на много хора чесън са известни
Коментари Харесай

Този човек яде чесън на гладно всеки ден! Вижте как се промени здравословното му състояние

Лечебните свойства на обичания на доста хора чесън са известни и употребявани като част от естествената медицина и то в продължение на хиляди години. За никого не е загадка, че  чесънa е мощен антибиотик и антиоксидант , който дейно се бори с инфекции и болести. Най-доброто време да се употребява този зеленчук-подправка е на празен корем заран, когато може изцяло тялото ни да всмуква питателните му субстанции.

Чесънът е най-хубавият натурален лек при хипертония,

защото поддържа кръвното налягане в естествени граници, без каквито и да е странични резултати (с изключение на неприятния аромат). Освен това, няма нищо, което предотвратява възпалението по-добре от чесъна. Именно това го прави извънредно потребен за хора, страдащи от артрит, какъвто е казусът на Никълъс Джонсън. В продължение на месец той е ял чесън на празен корем, и вследствие на което дейно е понижил признаците на артрит и болки в ставите си. За изгодите от потреблението на чесън при артрит написа и Дейли Мейл в просторен материал по въпроса.

Всекидневната консумация на чесън предотвратява и най-различни инфекции, в това число гъбични, бактериални и даже човешкия папиломен вирус.

Хапването на скилидка чесън всеки ден ще усъвършенства функционалността на имунната Ви система и ще Ви направи по-малко податливи на инфекции и бактерии, което е изключително значимо, в случай че постоянно страдате от настинки, назални алергии и други болести.

Една-единствена скилидка чесън съдържа 5 мг калций, 12 мг калий, и над 100 серни съединения,  което го прави изцяло съответен естествен сурогат на всевъзможни хапчета или добавки. Не на последно място, чесънът усъвършенства белодробната функционалност и защищава от редица болести на дихателните пътища, в това число пневмония, бронхит, упорита кашлица и др.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР