Леброн Джеймс отбеляза 46 точки, а Кливланд кавалиърс победи Индиана

...
Леброн Джеймс отбеляза 46 точки, а Кливланд кавалиърс победи Индиана
Коментари Харесай

С 46 точки на Леброн Джеймс "Кливланд" изравни серията с "Индиана"

Леброн Джеймс означи 46 точки, а " Кливланд кавалиърс " победи " Индиана пейсърс " със 100:97 и изравни резултата в серията от първия кръг на плейофите в Източната конференция на Националната баскетболна асоциация (НБА).

След пагубната загуба с 80:98 в първата среща, " кавалерите " съумяха да се вдигнат за второто домакинство, а Джеймс беше основната причина. Toй означи 17 от 24-те си стрелби от игра и 10 от 13-те си наказателни изстрела и добави 12 битки, пет асистенции и две откраднати топки.

Преди три дни Джеймс се регистрира с трипъл-дабъл, само че не сподели нормалната експанзия в офанзива и не насочи нито един изстрел в първите 10 минути. Този път звездата на " Кливланд " сподели радикално друго лице с изумителна игра първоначално.

Джеймс вкара 16 от първите 17 точки и след пет минути игра " кавалерите " водеха с 16:1. След това той асистира за две тройки на Кайл Корвър и Джей Ар Смит, които замениха Джеф Грийн и Родни Худ в стартовия състав, а след нов панер на Джеймс разликата доближи 18 точки - 26:8.



" Кливланд " водеше с 33:17 след първата четвърт, в която водачът им означи 20 точки. Постепенно играчите на " Индиана " заздравиха отбраната и започнаха да редуцират изоставането си. Двата тима се отдръпнаха на отмора при 58:46, а след третата четвърт, в която " кавалерите " бяха лимитирани до едвам 16 точки, разликата падна до седем - 74:67.

" Индиана " сподели по-добра игра и в последната част на дуела. Гостите стопиха пасива си до единствено три точки при 92:95, а след неточност на Джордж Хил Виктор Оладипо получи прелестна опция да изравни от свободна позиция на тройката. Топреализаторът на " пешеходците " обаче пропусна и Джеймс постави точка на разногласието с две заставания на наказателната линия.

Корвър също имаше значим принос за успеха на " Кливланд ", като означи 12 точки след четири тройки във значими моменти. Кевин Лав приключи с 15 точки, само че пропусна 11 от 16-те си стрелби от игра. За смут на домакините той напусна игрището четири минути преди края с болки в лявата ръка, която счупи по-рано през сезона. Първите прогнози са, че контузията не е толкоз тежка, само че към момента няма публично потвърждения от клуба за положението му.

За " Индиана " Оладипо още веднъж беше най-резултатен, като приключи с 22 точки и шест асистенции. Проблемите за него и за тима пристигнаха от това, че той натрупа две персонални нарушавания още в първите 70 секунди на дуела и трябваше да стои на пейката в огромна част от първата четвърт. Майл Търнър добави 18 точки за " пешеходците ", а Дарън Колисън се регистрира с 16.

" Кливланд " и " Индиана " се местят в Индианаполис за идващите два мача, които са на 21 и 23 април. Петият дуел ще бъде в Кливланд на 26 април. При нужда от шести двата отбора ще се завърнат в Индианаполис на 28 април.

През миналата нощ се изиграха още два мача. Най-добрият тим в НБА през постоянния сезон " Хюстън рокетс " реализира разгромна победа със 102:08 против " Минесота тимбъруулвс " и поведе с 2:0, а " Юта джаз " изравни серията с " Оклахома сити тъндър " след триумф като посетител със 102:95.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР