ЛеБрон Джеймс може да играе отново за САЩ на олимпийски

...
ЛеБрон Джеймс може да играе отново за САЩ на олимпийски
Коментари Харесай

ЛеБрон Джеймс обмисля завръщане на олимпиада

ЛеБрон Джеймс може да играе още веднъж за Съединени американски щати на олимпийски игри. Звездата на " Лос Анджелис Лейкърс " попадна в разширения състав на Съединени американски щати от 44 баскетболисти за игрите в Токио през лятото. Джеймс игра за Съединени американски щати на три олимпиади, като стана първенец през 2008 и 2012. Той пропусна последните олимпийски игри в Рио де Жанейро през 2016. В групата на Съединени американски щати са 19 играчи, които са печелили златни медали на олимпийски игри или международни шампионати, в това число и 9 баскетболисти от тима, станал първенец в Рио преди 4 години. 

" Винаги съм считал, че справедливостта е значима. Всички играчи са заслужили да бъдат в състава. Той е много първокласен, изборът е страховит, а положителната вест е, че всички желаят да играят ", сподели шефът на федерацията Джери Коланджело. 

Джеймс има общо 68 мача за Съединени американски щати. В последната година той загатна, че може да се върне в националния тим, с цел да играе под управлението на треньора Грег Попович. Федерацията на Съединени американски щати разгласи, че няма да има проби и ще разгласи заключителен лист от 12 играчи при започване на юни. 

В отбора са включени 15 от 16-те баскетболисти от Съединени американски щати, които ще вземат участие в Мача на звездите в НБА тази неделя. Баскетболистът на " Голдън Стейт " Стеф Къри, който сега е контузен, също е в състава. Той не е играл за Съединени американски щати на олимпийски игри, само че има две трофеи от международни шампионати - през 2010 и 2014. 

Ако ЛеБрон Джеймс попадне в окончателния състав, той ще стане вторият баскетболист с 4 олимпиади за американския отбор след Кармело Антъни. " Нямам самообладание да повеждам олимпийския тим, вълнувам се от капацитета и опциите на този отбор ", съобщи Попович. 

В разширения състав са Кевин Дюрант и Клей Томпсън, които пропуснаха целия сезон в НБА поради травми. Дюрант стартира леки тренировки, а Томпсън сподели, че е подготвен да играе, в случай че коляното му разрешава. Очаква се Къри да се върне в игра по-късно през сезона.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР