ЛеБрон Джеймс изигра изключителен мач и беше с най-голяма заслуга

...
ЛеБрон Джеймс изигра изключителен мач и беше с най-голяма заслуга
Коментари Харесай

ЛеБрон Джеймс прати Лейкърс на финал след изключителен мач

ЛеБрон Джеймс изигра извънреден мач и беше с най-голяма заслуга за успеха на Лос Анджелис Лейкърс над Денвър Нъгетс в петия мач от финалите на Западната конференция на НБА. " Езерняците " се постановиха със 117:107 и завоюваха серията с 4-1 триумфа, като ще спорят за купата за първи път от 10 години.

Краля вкара 38 точки, към които добави 16 асистенции и 10 битки. Това беше негов 27-и " трипъл-дабъл " в плейофите, а превъзходството му се усети най-силно в последната четвърт, когато Денвър на няколко пъти се приближи до противника, само че не съумя да реализира поврат.

ЛеБрон ще играе на финали за 10-и път като е едвам четвъртият състезател в историята с сходно достижение. Той имаше 8 следващи участия в серии за купата с Маями и Кливланд, преди поредицата му да бъде прекратена през предишния сезон - негов дебютен в ЛА Лейкърс.

" Езерняците " са на край за общо 32-и път. Те завоюваха последната си досега 16-а купа през 2010 година против Бостън Селтикс. Сега противник на ЛеБрон ще е или Бостън, или Маями Хийт. " Горещите " водят в серията на Изток с 3-2.

Антъни Дейвис се регистрира с 27 точки за триумфа на Лейкърс, а Никола Йокич и Джеръми Грант бяха най-резултатни за Денвър с по 20. Джамал Мъри вкара 19 точки за " златните буци ", само че имаше проблеми с травма и не можа да повтори подвизите си от предходните мачове.

Денвър изоставаше с 1-3 победи в сериите против Юта Джаз и ЛА Клипърс, само че съумя да ги обърне. Срещу Лейкърс обаче силите на тима на Майк Малоун не стигнаха.

От своя страна, " езерняците " елиминраха всеки от противниците си в тазгодишните плейофи - Портланд, Хюстън и Денвър, в 5 мача.

Лейкърс водеше със 72:56 в средата на третата четвърт, само че Денвър не се съобщи. Джеръми Грант беше водещата фигура за Нъгетс в тези минути, а два точни изстрела на Мъри от наказателната линия доведоха до равнене - 84:84. Веднага по-късно Антъни Дейвис вкара тройка, с която " езерняците " дръпнаха в резултата.

В последната четвърт ЛеБрон взе нещата в свои ръце и с помощта на него ЛА Лейкърс построи добра преднина. Финалните старания на Денвър стопиха разликата до 4 точки, само че тройка на Дани Грийн като че ли умъртви интригата.

Нъгетс станаха 16-ият тим в историята с 10 загуби в плейофите. Рекордът е 11 и се държи от 4 отбора. " Златните буци " са и едвам вторият тим с най-малко 19 мача след постоянния сезон и успеваемост от под 50% в тях (9 победи и 10 загуби).



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР