Лазерната епилация революционизира начина, по който подхождаме към обезкосмяването, предлагайки

...
Лазерната епилация революционизира начина, по който подхождаме към обезкосмяването, предлагайки
Коментари Харесай

Основно ръководство за последваща грижа за успешна лазерна епилация

Лазерната епилация революционизира метода, по който подхождаме към обезкосмяването, предлагайки по-трайно решение спрямо обичайните способи. Постигането на най-хубави и дълготрайни резултати обаче надвишава самото лазерно лекуване. Правилната следваща грижа е от решаващо значение, с цел да осигурите безпрепятствено и сполучливо възобновяване, да сведете до най-малко евентуалните странични резултати и да се насладите на цялостните преимущества на вашето лекуване. В тази публикация ще разгледаме главните практики за следваща грижа за сполучлива лазерна епилация, които са ни споделени от Сатори - .
1. Разберете процеса на лекуване
Преди да се потопите в последващите грижи, значимо е да разберете самия развой на лекуване. Лазерната епилация е ориентирана към космените фоликули, ограничавайки способността им да възобновят растежа на косата. Въпреки че лекуването е дейно, може да са нужни няколко сесии, с цел да се реализиран мечтаните резултати, защото косата пораства в разнообразни цикли.
2. Избягвайте излагането на слънце
Защитата от слънцето е от първостепенно значение след лазерната епилация. Вашата третирана кожа ще бъде по-чувствителна към слънчева светлина и излагането на ултравиолетови лъчи може да докара до хиперпигментация или други затруднения. Най-малко две седмици след лекуването, ограничете излагането на слънце и използвайте широкоспектърен слънцезащитен крем с минимум SPF 30, когато излизате навън.
3. Поддържайте третираната зона чиста
Поддържайте подобаваща хигиена, с цел да предотвратите инфекции. Нежно почистете третираната зона с мек почистващ препарат без мирис. Избягвайте парещ душ или вана, както и жестоко триене, с цел да предотвратите раздразнение.
4. Пропуснете суровите артикули
Няколко дни след третирането избягвайте потреблението на артикули със мощни химикали или мощни аромати. Изберете нежни, хипоалергенни артикули за грижа за кожата, с цел да успокоите и подхраните кожата си, без да причинявате в допълнение неспокойствие.
5. Избягвайте несъразмерната топлота
Стойте надалеч от действия, които генерират несъразмерна топлота в третираната зона. Това включва сауни, горещи вани и напрегнати тренировки. Топлината може да утежни чувствителността на кожата и евентуално да докара до затруднения.
6. Не използвайте епилатор или кола маска
Въпреки че може да наподобява, че косата пада сама след лазерно отнасяне, избягвайте епилатор, кола маска или други способи за обезкосмяване, които включват издърпване на косъма от корена. Бръсненето е възможно, защото отстранява единствено космите над повърхността на кожата и не нарушава фоликулите.

7. Хидратирайте добре

След лазерна епилация кожата ви може да се усеща суха или лющеща се. Използвайте овлажнител, с цел да поддържате подобаващи равнища на хидратация. Потърсете артикули, съдържащи успокояващи съставки като алое вера или лайка.
8. Търпението е основно
Резултатите от лазерната епилация не са моментални. Вероятно ще ви трябват няколко сесии, с цел да постигнете стремежи резултат. Бъдете търпеливи и поредни в лекуването си.
9. Комуникирайте с вашия козметик
Ако получите необикновени странични резултати или терзания след лекуването, не се колебайте да се свържете с вашия лазерен механик или кожен лекар. Те могат да предложат насоки за ръководство на всевъзможни проблеми, които могат да зародят.
10. Следвайте напътствията за лекуване
Всяка сесия с лазерна епилация може да се предлага със характерни указания за следваща грижа, съобразени с вашия вид кожа и третираната зона. Спазването на тези насоки подсигурява най-хубавия вероятен резултат и минимизира риска от затруднения.

* публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР