Лазар Влайков, собственикът на оръжието, с което беше застрелян собственик

...
Лазар Влайков, собственикът на оръжието, с което беше застрелян собственик
Коментари Харесай

Близки на убития във Виноградец: Не е стреляло детето

Лазар Влайков, притежателят на оръжието, с което беше убит притежател на заведение във Виноградец, е на независимост. Прокуратурата не му е повдигнала обвиняване, по тази причина и мярката му не е удължена.

Роднините не престават да настояват,че същинският палач на притежателя на заведението е не 6-годишното момченце, а точно ръководителят на общинския съвет в Септември Лазар Влайков.

Дъщерята на убития притежател на заведението Наско Тонкев била на няколко метра от татко си, когато проехтял съдбовният изстрел. Момичето твърди, че татко ѝ е погубен несъзнателно не от детето, а от Лазар Влайков.

„ Детенцето си играеше откъм гърба, те двамата с моя татко разглеждаха това оръжие. Лазар стреляше последните пъти, видях моят татко по какъв начин скочи от стола и вика какво правиш бе, по тези думи осъждам, че в случай че е детето той няма да му зададе тези въпроси”, разяснява дъщерята на убития Деница Тонкева.

Вдовицата на Наско също е уверена, че не детето е стреляло. Пламена Тонкева е безапелационна, че детето е изкупителна жертва, с цел да се оправдае той. „ Моят мъж е ловджия 26 години, откогато съм се омъжила за него. Той в никакъв случай няма да даде оръжие на дете, както желаят да го изкарат и с това да се оправдаят другите”, сподели тя.

Дъщерята на убития споделя, че след съдбовния изстрел Лазар Влайков се обадил на собствен другар прокурор. По думите й те пият дружно, ядат дружно в ресторанта и са положителни другари.

Влайков беше освободен от ареста и против него няма повдигнато обвиняване, само че не може да бъде открит за коментар.

Втори ден в селото това е най-обсъжданата тематика. „ Детето е набедено, само че хората ги е боязън да приказват, тъй като Лазар е ръководител на общински съвет и да не лежи,ако е той”, счита Стефка Кърчева, гражданин на село Виноградец.

Влайков на два пъти влиза в полицейските сводки-веднъж след нанесен побой над сина на общински консултант и повторно откакто нанася удари с нож на мъж след пътен случай. И при двата случая е оневинен.

Според роднините полицията е взела натривки от ръцете на детето и истината ще излезе нескрито.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР