Лазар Радков – фитнес експертът и предприемач, чиято кауза #30от30

...
Лазар Радков – фитнес експертът и предприемач, чиято кауза #30от30
Коментари Харесай

Яж шоколад и отслабвай!

Лазар Радков – фитнес специалистът и бизнесмен, чиято идея #30от30 цели да стимулира 1 млн. българи да упражняват всекидневно в продължение на 30 дни и да предотврати увеличението на % сънародници, които не спортуват постоянно и се застрашени от болести в резултат на затънал метод на живот.

Движението и влизането във форма стават още по-лесни с първата му книга „ Яж шоколад и отслабвай ”.

В нея известният фитнес инструктор ще ви вкара в тайните на потребното и здравословно ядене и ще ви потвърди, че е допустимо да изглеждате все по-добре, да се чувствате все по-добре и в това време да си похапвате шоколад.

Как да го постигнете? Като приемете 30-дневното предизвикателство на Лазар, което е обвързвано както с добре селекциониран и аргументиран хранителен режим, по този начин и с няколко доста лесни и елементарни за осъществяване извършения. Благодарение на него ще изградите нови привички и освен да запазите това, което ще постигнете за един месец, само че ще го развиете и подобрите с времето.

Благодарение на „ препоръките на Лазо ”, на хумористичния му жанр и на щадящия тялото режим, всяко придвижване и всяка смяна се оказват вероятни. Но единствено в случай че вървят ръка за ръка с шоколад.

Прочетете фрагмент от „ Яж шоколад и отслабвай ” в идващите редове.

Искате ли да свалите мазнини и да се постегнете?
Искате ли да влезете в по-добра форма и кондиция?
Искате обаче да продължите да си ядете шоколад и даже не обмисляте концепцията да го спирате?
Вероятно вярвате, че положителната форма и визия и яденето на шоколад са несъвместими едно с друго?

Моят въпрос към вас е:

Ще си ударите ли дупето о тавана, в случай че ви кажа, че можете да сваляте мазнини и килограми, да подобрявате визията и кондицията си и да продължавате да си хапвате шоколад?

Помислете си добре, преди да ми отговорите, и по-късно си завържете една възглавница за дупето, тъй като шансът да се натърти от удара в тавана е огромен, тъй като...

ДА!

Възможно е да изглеждате все по-добре, да влизате във все по-добра форма, да се чувствате все по-добре и в това време да си хапвате сладко-сладко шоколад.

Искате ли да разберете по какъв начин?

Ако да – продължете да четете!

Подай ми шоколада там!

Сигурен съм, че хиляди пъти сте чували по какъв начин от шоколада се надебелява, по какъв начин се лепи по дупето и бедрата (все едно си няма друга работа) и по какъв начин шоколадовата молекула* умишлено взема решение да се откри в коремната ни област, да си откри сътрудник и да основат и оставят голямо потомство след себе си…

*гШоколадовата молекула “ е небивалица на създателя, основана за негово лично развлечение. И наслада, несъмнено.

На процедура обаче нещата не са толкоз елементарни. Добрата вест е, че не са и толкоз комплицирани.
Общо взето, има няколко механизма, чрез които шоколадът способства за образуването на сладостен, мек и бухнал пласт към мускулите ни.

Първо, шоколадът може да ни помогне да се превърнем в плюшени мечета, в случай че с помощта на него постоянно одобряваме повече калории, в сравнение с изразходва тялото ни в придвижване и неподвижен. Само дето това можем да го реализираме с безусловно всяка храна, без да близнем и късче черен шоколад.

Истината е, че е много по-лесно да се закръглим, в случай че ядем шоколад на стомах, в сравнение с в случай че единствено от време на време го близваме леко и по-късно търтим да тичаме с всички сили в противоположната посока.

Защо е по този начин?

Просто е.

Първо, шоколадът има висока енергийна компактност. Тоест за единица тегло има повече калории от множеството храни.

Какво значи това?

Ако имаме:

100 г зелева салата
100 г пилешки гърди
100 г шоколад
Калориите, които ще приемем, са следните:
25 калории за зелевата салата
110 калории за пилето
550 калории за шоколада

Вторият проблем е, че шоколадът НЕ ни засища. Е, може да ни засити, само че нали се сещате, че да изядеш половин кило шоколад едновременно, надалеч не е най-хубавата концепция на света.

От друга страна, и зелевата салата, и пилешката пържола са много по-засищащи (въпреки по-ниската си енергийна стойност) при еднакъв грамаж с шоколада.

Тоест 300 г салата, както и 200 г пиле ще ни заситят много повече, в сравнение с 100 г шоколад. А в първия случай ще сме приели съвсем два пъти по-малко калории (295 ккал), в сравнение с при шоколада (550 ккал за 100 г).

Започва ли да ви просветва, тъй като много диети гравитират към гмесо и салата “ и бягат от захарта и мазнините (каквато комбинация съставлява нашият кафяв приятел) като демон от тамян?

Третият проблем е, че при много хора шоколадът работи по-скоро като стимулант за апетита. Не просто изяждате половин шоколад и въобще не усещате, че сте поставили нещо в стомаха си… Шансът по-късно да се натъпчете с повече храна, в сравнение с имате потребност, рЕзко е пораснал.

Да, много хора, като хапнат нещо сладичко (особено в случай че е с формата, цвета, усета и състава на шоколад), по-късно се пръскат от ястие повече, в сравнение с биха се пръснали другояче.

Или пък хапват обикновено, по-късно хапват нещо кафяво и сладко и... внезапно се усещат като че ли не са яли. Всъщност това е мой трик за стимулиране на апетита при хора, които имат проблеми със сериозното ястие, а имат потребност се хранят повече.

Ако обаче задачата ви е да свалите мазнини – това е последното, което желаете да ви се случи.

Добре де, тогава по какъв начин хем ще хапвам шоколад, хем ще слабея?

Като начало ще използваме най-силното оръжие, което ние, хората, имаме. Или най-малко, което се допуска, че имаме, въпреки хиляди субекти да се пробват всекидневно да ни убедят в противоположното...

Ако към момента не сте се сетили защо иде тирада – става въпрос за нашия разсъдък. Най-важното за разсъдъка е човек да се сеща най-малко понякога, че го има и като се сети – да го употребява.

Как ще ни помогне разсъдъкът?

Като начало, употребявайки го по предопределение, разсъдъкът ще ни помогне да избегнем грешките, които множеството хора, които надебеляват, вършат. А успеем ли да избегнем тях – към този момент сме минали половината разстояние по пътя към положителното здраве, положителната кондиция и не на последно място – приятната за окото визия.

Знаете ли за какво множеството хора надебеляват?

Повечето от вас несъмнено ще кажат:

Защото ядат доста и се движат малко!

Други ще кажат нещо за напрежението, трети – за хормоните...

Това обаче не са същинските аргументи. Това са единствено следствия от въпросните.

Истинската причина, заради която доста хора надебеляват, е, че те в действителност въобще не си дават сметка, че надебеляват. Те въобще нямат визия.

Просто вършат каквото вършат и една заран се разсънват, установявайки, че са качили 10, 20, 30 кг през последната една, две... пет години.

Обикновено на разнообразни места по пътя на кантарния им напредък тялото им прави всякакви подмятания:

Тези дънки доста ми стягат!

Вече не мога да закопчая тази пола!

Изморих се супер доста от това дълготрайно нанагорнище до втория етаж!

Хей, не ти ли се коства, че в последно време хората на улицата много по-често ме прескачат, в сравнение с ме заобикалят?
Първо – несъмнено в случай че сте мъж, вторият намек не се отнася за вас. Но и да се отнася – какво пък – стига да ви е комфортно и удобно, ваша работа е по какъв начин тъкмо се обличате.

Второ – истината е, че хората пропущат 99% от намеците, които тялото им прави. Често повода е, че здравето и кондицията им се намират някъде в дъното на целите им.

Поради тази причина хората пропущат да виждат какво се случва с 99% от факторите, от които техните здраве и кондиция зависят.

Така че в тази книга ще ви науча освен по какъв начин да ядете шоколад и да отслабвате в това време. Ще ви науча по какъв начин да се грижите за здравето и кондицията си, с цел да изградите привички, и освен да запазите това, което ще постигнете за един месец (следвайки препоръките от тази книга), само че и да го развиете и подобрите с времето.

Абе, стига нелепости, бе! Как ще хапвам шоколад и ще слабея?

Ще ядете шоколад и ще отслабвате тъкмо като хората, които към този момент го направиха. Ето какво ни споделиха някои от тях:

Ади

Тадам, дъ файнъл каунтдаун, както се вика: - 4 кг,
врат -1см,
плещи +5 см,
подгръдна -5 см (!),
талия -7 см (!),
стомах -4 см (!),
дупе -6 см (!),
под дупе -2 см,
бедро -7 см (!),
над коляното -2 см,
прасец -2 см,
бицепс +2 см (!).

Готова съм да разсичам още, обичам ви всички, по този начин да знаете! А, и имам към този момент крепко дупе, че и първи проблясъци на преса – т‘ва не е било от 10 година насам.

За два месеца си изхвърлих половината дрешник (Ади продължи с още едно Предизвикателство след Шоколадовото) и напряко не ми се мисли какво ще става лятото.

Разни другари, с които не сме се виждали от известно време, като ме видят на улицата, напряко припадат. Не могат да повярват.

Цвети

Днес беше и моят ден 30 и да си кажа и аз каква я свърших. Първо – доста, но доста благодаря за опцията да вземам участие! Предизвикателството беше неповторимо прекарване. В началото не имах вяра, че ще има резултат, само че в този момент съм изумена от резултатите на всички участници. Поздравявам ви!
Сега и моите резултати.

Врат: -2 см
Рамене: -8 см (Не съм сигурна, че ги измервам правилно)
Гръдна обиколка: -6 см
КОРЕМ: -12 см (Три пъти го мерих!)
Талия: -5 см
Дупе1: -5 см
Дупе2, бедро 1 и 2: по 4 см
Бицепс: -3 см
Прасец: без отклоняване

Тедо

Последния месец с Лазар Радков и Live to Lift правихме едно 30-дневно предизвикателство, в което ядох шоколад всеки ден. Равносметката каква е:

1) Изял съм 15 шоколада.
2) Свалил съм 10 кг, от които вода и мазнини.
3) Свалил съм 10 см от корема и талията.
4) Започнах да си лягам по-навреме и отново да обръщам внимание на кондицията и здравето си.
5) От т. 4 разбрах, че това е основно да правя повече работа за същото време и да имам сила и въодушевление през целия ден.
6) Дотата не е за руснаци.

Сиси

Така, месец по-късно, макар че последната седмица съм толкоз болна, че тренировките ми са неповторими. Кардиото бе сменено с висене в сауната.

Врат: -1 см
Рамене: -7 см
Подгръдна: -4.5 см
Талия: -7 см
Корем: -9 см
Дупе: 0 см
Дупе 2: -2 см
Бедро: -1 см
Бедро 2: -3.5 см
Прасец: -1 см
Бицепс: -2 см
Килограми: -1.2 кг

Моето 30-дневно прекарване не беше единствено събаряне на мазнини. Беше развой на самоосъзнаване и себепознание. Започнах като едно недохранено момиче, което не признаваше друга храна с изключение на мляко, плодове и шоколад, а приключих като съзнателен човек, който си набира ежедневно нужното количество от всички макронутриенти. За месец смъкнах 40 см в обиколки от себе си, като по 9 от стомах и талия. За сметка на това се разделих единствено с 2 кг от тежестта си. И ВНИМАНИЕ: Лазар ви лъже!

#сензация #феноменално #неможе да бъде.

Всеки път, когато ви предлага да свалите доста мазнини за 1 месец, имайте поради, че ще се сдобиете и с нови, добре завършени мускули.

Както към този момент загатнах, въобще не е мъчно да съвместим тези две на пръв взор несъчетаеми категории – отслабването и шоколада. Важно е единствено да използваме най-силното си оръжие – нашият разсъдък.

Ама шоколадът не е ли нездравословен?

О, да! Това ми е обичаното!

От шоколада освен се дебелее, само че и се умира. Или... чакай! Май беше противоположното!
Шоколадът е нездравословен за здравето. Разболяваш се. Умираш. И по-късно надебеляваш. Чакай, чакай... все им греша последователността на тези двете.

Общо взето, когато стане въпрос какъв брой нездравословно може да бъде да усещаш по какъв начин това самодоволство се топи бавно-бавно върху езика ти, възбуждайки една по една всяка твоя вкусова клетка… Започвам да се комплицирам, изпитвайки тази комплицирана комбинация от усеща.

Виждали ли сте клин за зеле?

Извикайте облика на случаен клин (за зеле) в съзнанието си. Припомнете си цилиндричната му форма. Обърнете внимание по какъв начин от едната страна е по-широк, а от другата очевидно се стеснява… Сега, откакто към този момент държите облика на чепа за зеле в съзнанието си, желая да ви споделя нещо. Пригответе се…

Хората, които настояват, че шоколадът е нездравословен, не стават даже за клин за зеле!

Това е по този начин, тъй като дозата прави отровата!

Всички знаем, че водата е супер потребна, а алкохолът – нездравословен. Нали по този начин?

Според междинната смъртоносна доза обаче 50% от хората имат много положителни шансове да се гътнат, в случай че изпият над 6 литра вода за един ден. А, въпреки това, има десетки проучвания, които демонстрират, че един шот корав алкохол (между 30 и 45 г) дневно оказва благотворно въздействие върху сърдечносъдовата ни система. Всъщност едно-две напитки дневно от какъвто и да алкохол имат позитивен резултат върху здравето ни.

Rimm,Eric B. „ Review of moderate alcohol consumption andreduced risk of coronary heart disease: is the effect due to beer,wine, or spirits “ – BMJ 1996;312:731

О, да, 2-3 литра вода дневно могат да ни се отразят сносно, а съгласно междинната смъртоносна доза след 13 шота от 45 г шансът над 50% от хората да се гътнат е доста огромен.

Сега разбрахте ли за какво го написах това за чепа нагоре? Хората, които настояват, че шоколадът е нездравословен, НАИСТИНА не стават даже за клин за зеле.

Почти всяка химическа субстанция - а всичко, което одобряваме под формата на храна, напитка или лекарство, е някаква химическа субстанция – има централизация, в която може да ни се отрази добре, и такава, в която може да ни разболее или даже убие.

Един шот рикийъ на ден може да ни се отрази добре, над 13 могат да ни се отразят зле като за последно.

Два-три литра вода дневно може да ни се отразят отлично, над 6 литра имат капацитет да отмият живота от нас.
И, да, правилно е, че има пияници, които удрят по един-два литра алкохол дневно, както и големи бодибилдъри, които гълтам до 10 литра вода дневно в последните етапи на подготовката си преди съревнование. Но дано не забравяме, че това са експерти, които са тренирани. Да, и двете групи имам поради.

Може ли шоколадът в действителност да бъде потребен?

Първо, дано обърнем внимание на това по кое време шоколадът може да бъде нездравословен.

Първият случай е, в случай че ядем единствено шоколад и нищо друго за повече от седем дни. Найс, а? Само че ние този опит сме го правили с доста хора и множеството устоят към ден, а по-инатливите – до два-три, преди да хапнат нещо друго.

Вторият случай е, когато се храним с хубава храна и ядем умерени количества шоколад, само че цялостният ни калориен банкет е повече, в сравнение с изразходваме с придвижване. В този случай обаче отговорен е не шоколадът, а цялостният ни метод към храненето и придвижването.

Третият случай е, когато не ядем доста шоколад, само че останалата ни храна е повече junk food и като цяло бедна на хранителни субстанции. Тук обаче още веднъж не шоколадът е проблем, а всичко останало, което ядем и не ядем.

Тоест проблематично може да бъде, когато се случва едно или повече от следните:

Ядем шоколад с огромния черпак от тенджерата – т.е. прекалено много.
Ядем прекалено много храна с изключение на шоколада.
Ядем прекомерно бедна на хранителни субстанции храна.
Значи би трябвало да създадем противоположното:
Да не прекаляваме с шоколада.
Да ядем богата на хранителни субстанции храна.
Да не прекаляваме с количествата.
И въпреки всичко, с изключение на да способства за общия калориен банкет и за надървянето на вкусовите ни рецептори, шоколадът може да бъде и потребен.

Полезни проучвания за шоколада.

Много забавен е фактът, че когато човек се поразрови из научната литература, за следващ път открива, че това, което множеството хора „ знаят “, радикално се разграничава от това, което е правилно на процедура.

Ето, множеството хора „ знаят “, че от шоколада се дебелее и че е по-скоро нездравословен, а в научната литература има много проучвания, които демонстрират, че шоколадът по-скоро може да носи изгоди, а дебелеенето зависи най-вече от общото количество храна, което одобряваме в тялото си и какъв брой се движим.

Хайде да разгледаме няколко забавни проучвания за шоколада:

Тъмният шоколад оказва помощ на холестерола!
Група финландски учени, отпред с Jaakko Mursu, се наговорили и събрали 45 здрави щастливци. Принудили ги да ядат по 75 г шоколад дневно! Ужас ти крещя!

Разделили ги на три групи:

Първата група ръфали бял шоколад (БШ).
Втората група набивали черен шоколад (ЧШ).
Третата група се самозадоволявали с черен шоколад, обогатен с какаови полифеноли (ЧШПФ).
Мерили им липопротеините – HDL, LDL и VLDL, наречени погрешно от журналята „ добър “ и „ неприятен “ холестерол.
Бърза скоба – всички тези съкращения са липопротеини с друга компактност, които транспортират мастноразтворимите молекули като мастни киселини, холестерол и мастноразтворими витамини в кръвта.

След три седмици набиване на 75 г шоколад дневно, HDL, прочут като „ положителния холестерол “, се повишил в ЧШ и ЧШПФ групите и понижен в БШ групата. А LDL, прочут като „ неприятния холестрол “, понижен и в трите групи.
Учените заключили, че полифенолите въздействат позитивно на HDL, а характерните за шоколада мастни киселини спомагат за понижаването на LDL.

В друго проучване учените предиздвикали 32 дами и 17 мъже с висок холестерол и високо кръвно:

да съблюдават прецизен хранителен режим
да ядат по към 50 г шоколад дневно
Нещо, което и аз ще ви накарам да извършите.

Докато единствено едната група имала растителни стероли в шоколада си, и двете групи имали какаови флаваноиди.
Какво се случило? Общият холестерол и LDL холестеролът се намалил повече при тези участници, които консумирали шоколад с растителни стероли, до момента в който кръвното се намалило и при двете групи – нещо, което учените отдават на какаовите флаваноиди

Шоколадът оказва помощ на сърцето.

Тук ще разгледаме едно метаизследване – т.е. проучване, което преглежда всички проучвания, отговарящи на даден аршин и в даден подтекст. През 2011-а Adriana Buitrago-Lopez и сътрудниците ѝ проучват проучвания, които преглеждат връзката сред потреблението на шоколад и кардиометаболитните нарушавания. Откриват най-вече корелационни проучвания. Корелациите, които въпросните проучвания откриват, демонстрират, че хората, консумиращи най-вече шоколад, имат 37% по-нисък риск да развият болести на сърдечносъдовата система и 29% по-нисък риск от удар от хората, консумиращи минимум шоколад.

Отново имайте поради, че корелацията не значи причинно-следствена връзка и може да има различен фактор, който е повода за по-ниския риск от смъртност. Дори създателите на метаанализа натъртват на това, че са нужни по-задълбочени проучвания, с цел да бъде доказана сходна позитивна роля на шоколада.

Шоколадът оказва помощ на тренировките.

Тук учените хващат група колоездачи и я разделят на две:
стимулират едната група да яде по 45 г черен шоколад дневно
другата група надъхват също да хапва по 45 г шоколад дневно, само че бял.
След две седмици им мерят междинните достижения и се оказва, че само групата, консумирала по 45 г мрачен шоколад, е подобрила резултатите си. Това учените отдават на съдържащите се в тъмния шоколад полифеноли.

Уау! Не подозирах, че от шоколада може да има изгода!

Да, шоколадът, с изключение на да носи приятност, в верните количества може да носи и изгода. И в този момент си представете следното:

Спазвате рационален и релативно прецизен хранителен режим.
Тренирате постоянно и крепко.
Всеки ден ядете шоколад.
И след единствено 30 дни:
Тялото ви наподобява очевидно по-стегнато.
Имате очевидно по-малко мазнини.
Сте в много по-добра форма и кондиция.
Чувствате се по-добре и имате повече сила.
Сте в по-добро здравословно положение.

Успяхте ли да си визиите всичко това? Ако не – постарайте се още малко.

Ако да – продължавайте да четете! Имам желание да ви опиша по какъв начин да го постигнете!

Няма ли да реализира по-добри резултати без шоколад?

Чудесен въпрос! Истината е, че най-хубави резултати се реализират напълно без храна и преди седемдесет години един немски деспот го потвърждава на процедура. За страдание, това не оказало изключително добър резултат върху здравето и живота на хората, върху които го ползвал, и най-после едни други хора пристигнали и му търсили сметка за това.
Но в случай че оставим за миг диктаторите и техните нихилистични подходи и обърнем поглед към науката – доста забавни неща изпълзяват на хоризонта. Има огромен брой проучвания, проучващи до каква степен резултатите от даден режим са в директна връзка с това какъв брой прецизен е въпросният.

Това, което наблюденията откриват, е следното:

Първо – дълготрайно гъвкавите хранителни режими (т.е. тези с по-малко ограничавания и по-свободна структура) дават по-добри резултати от мощно рестриктивните режими (т.е. тези, при които избрани храни са неразрешени и/или всичко се мери до грам).

Второ – дълготрайно идващите рестриктивен хранителен режим е много по-вероятно да развият някаква форма на хранително или друго психологично разстройство.

Защо удоволствието е значимо?

Личният ми над десетгодишен опит демонстрира, че множеството хора се усещат много по-добре и имат много по-добри резултати, когато си имат режим, само че знаят, че могат понякога да излизат отвън него.

Общо взето, при хората, с които работим, се получава следното:

съблюдават си режима 80-90% от времето, което им носи усъвършенствания в здравето, кондицията и външния тип
хапват си свободно храни отвън режима през 10-20% от времето, което им носи кеф и мотивация да съблюдават другите 80-90% от режима.

А в този момент си представете режим, в който ВСЕКИ ДЕН ядете ШОКОЛАД.

Дайте независимост на въображението си да се развихри. Дори да не съумеете да си го визиите – умерено – след няколко страници ще го видите със личните си очи.

Приготвил съм ви:

Хранителен режим, който да спазвате за 30 дни.Той ще ви помогне да свалите мазнини и да подобрите кондицията си осезаемо, до момента в който си похапвате шоколад всеки ден.

Тренировъчна стратегия, която да подтиква мускулите ви да работят, да горят мазнини и да придобият една по-приятна за окото и за ръката форма.

Подробно изложение на всяко едно от упражненията, които ще вършиме, както и фотоси.

Списък със суплементи, които да ви оказват помощ да постигнете още по-добри резултати за 30-те дни на Предизвикателството.

И най-после имам за вас още малко препоръки по какъв начин да си подберете фитнес зала, какво да вършиме, в случай че залата е препълнена, и всякакви други хитринки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР