Лайката намери постоянно място на нашите кухненски рафтове, благодарение на

...
Лайката намери постоянно място на нашите кухненски рафтове, благодарение на
Коментари Харесай

Неподозираните козметични свойства на лайката върху кожата

Лайката откри непрекъснато място на нашите кухненски лавици, с помощта на здравословното ѝ влияние върху организма. Но знаете ли, че можете също толкоз сполучливо да я употребявате и върху кожата си? Лайката е богат източник на антиоксиданти, които оказват помощ за отбрана на кожата от свободните радикали като замърсявания, прахуляк и UV лъчи. Тя предотвратява появяването на акне, понижаване на стриите и петната. Ето по какъв начин можете да употребявате дейно маслото от лайка за кожата си.

1.            Като средство за премахване на грим

Ако желаете да имате здрава, мека и сияйна кожа, наложително е да премахнете грима си вярно, преди да решите да си легнете или да се потопите в релаксиращата вана. Маслото от лайка съдържа висок % добра олеинова киселина и ниско съответствие на линолова киселина. Това го прави леко масло, което разрешава на кожата да диша, в случай че се ползва локално. То също по този начин оказва помощ за отпушване на порите, предотвратява пробивите и преждевременните признаци на стареене. Просто смесете 1 чаена лъжичка масло от лайка със 100 мл кокосово масло. Оставете го за най-малко 4 до 5 часа. Към него прибавете 2 с.  л. зехтин и 1 супена лъжица жълт пчелен восък. Почиствайте всекидневно грима си с тази примес.

2.            Като скраб

Направете съвършения скраб за тяло в домашни условия, като смесите чай от лайка с 2 с.  л. овесени ядки и 1 с. л. мед. Използвайте тази примес, с цел да изтъркате деликатно лицето си и да премахнете цялата нечистотия, прахуляк и мъртви кожни кафези. Той освен ще ексфолира, само че и ще овлажни кожата ви оптимално.

3.            Като овлажнител

Имате ли извънредно суха кожа? Ако отговорът е да, тук на помощ ви идва маслото от лайка! То работи в действителност дейно като натурален овлажнител заради огромното наличие на незаменими мастни киселини. Те спомагат за поддържане на еластичността на кожата и я поддържат сияйна, мека и гладка.

За да предотвратите лющенето и сухата кожа, просто смесете половин чаша чай от лайка с 2 с. л. гел от алое вера и 1 супена лъжица мед. Оставете сместа на лицето към 15-20 минути. Изплакнете с хладка вода.

4.            Като антисептик

Като съставна част, маслото от лайка се намира в антисептични артикули. Ако в миналото инцидентно порежете или повредите кожата си или желаете да се отървете от белег, можете да нанесете върху нея разредено масло от лайка.

5.            Като средство срещу загар

Ако смятате, че слънцезащитните артикули са задоволителни, с цел да ви предпазят от изгаряне, може да се наложи да го преосмислите. Слънцезащитните артикули са цялостни с химия, която може да повреди кожата ви и да аргументи обриви. Така че, най -добре е да поемете по естествения път и да включите маслото от лайка във вашата грижа за хубост. За задачата смесете няколко капки масло от лайка с бадемово масло и го масажирайте върху кожата си. Оставете го за 10 мин. и по-късно го измийте.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР