Лъвът от Мемориала на Първи и Шести пехотен полк не

...
Лъвът от Мемориала на Първи и Шести пехотен полк не
Коментари Харесай

Гърците ни клатят лъва пред НДК! Сложили сме ги в рамките на Велика България

Лъвът от Мемориала на Първи и Шести пехотен полк не е мотив за спор с Гърция, съобщи министърът на външните работи Екатерина Захариева през днешния ден. Снощи уеб сайтът „Гласове“ популяризира информация, че Атина е протестирала против паметника, върху който е изобразена карта на Велика България, която обгръща днешни гръцки земи.

„Вчера наш шеф се е виждал с посланика, през днешния ден моят зам.-министър ще се види още веднъж. Официална писмена позиция няма. Гърция е наш стратегически сътрудник и надълбоко се колебая, че такова нещо може да повлияе на чудесните връзки. Този монумент стои пред военноисторическия музей от доста години. В никакъв случай той не съставлява искания на България
Връщането на лъва бе заричане, което кметът на София Йорданка Фандъкова даде ден след почналото през юли разглобяване на „1300 години България“.

Лъвът се е намирал в средата на мемориала на Първи и Шести пехотен полк, който е бил демонтиран през 1977 година, с цел да бъдат построени НДК и „1300 години България“. След демонтирането на известния като „войнишки паметник“ лъвът и плочите, на които са изписани имената на над 3000 бойци от двата пехотни полка, са пратени за предпазване във Националния военноисторически музей.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР