Лаура Мюир не говори с Гензебе Дибаба, която спечели титлите

...
Лаура Мюир не говори с Гензебе Дибаба, която спечели титлите
Коментари Харесай

Мюир не говори с Дибаба заради допинг подозрения

Лаура Мюир не приказва с Гензебе Дибаба, която завоюва купите на 1500 и 3000 метра на Световното състезание по лека атлетика в зала в Бирмингам, защото етиопката е обвързвана с треньор, който е под разселдване за евентуални допинг прегрешения.

Световната шампионка и международна рекордьорка в няколко дисциплини Дибаба е спортистът с най-сериозни триумфи в групата на треньора Яма Аден, който през 2016 година беше един от задържаните в хотел в Испания, откакто в стаята на един от неговите физиотерапевти беше открит еритропоетин (ЕПО).
Тогава испанските медии рапортуваха на полицията, че са видели Аден да изхвърля найлонови торби в кофи за отпадък отвън хотела, като обяснението на треньора беше, че това са били “инжекции, които употребявам за себе си”.

3-годишното следствие на случая към момента не е приключило, само че през това време Дибаба реши да остане вярна на треньора си, който я изведе до международни върхове.

Миналата седмица Мюир приключи трета на 3000 и втора на 1500 м след Дибаба, само че единственото, което направи като жест към етиопката беше да я поздрави с здрависване след всяко от бяганията.
Запитана за връзките си с Дибаба, Мюир потърди, че тя сама е решила да не приказва с нея по какъвто и да е мотив.

“Асоциирането с този треньор не е здравословно за спорта”, показа Анди Янг, който е ментор на Мюир.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР